DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Prost: Azt hittem, Ricciardo jobb lesz

A négyszeres világbajnok franciát meglepte, hogy Daniel Ricciardo láthatóan elmaradt fiatal csapattársától a McLarennél. Igaz, a Professzor nagyjából sejti a Norristól való lemaradás okát.

Alain Prost a Formula-1 történetének egyik legjobb versenyzője és története többszörösen is összefonódik a Renault-val. Pályafutása korai szakaszában igazolt a gyári Renault-hoz és azonnal versenyképesnek bizonyult már első évében. Rögtön három futamgyőzelmet szerzett és további három alkalommal zárt a dobogón az akkor még meglehetősen megbízhatatlan, de gyors konstrukcióval.

Később a McLarenhez, a Ferrarihoz, majd a Williamshez szerződve is azonnal felvette a ritmust és versenyképesnek bizonyult. Daniel Ricciardo a viszonylag sikeres, Red Bullnál töltött szezonokat követően a Renault-nál nem váltotta meg a világot, majd az egyre feljebb törő McLarenhez igazolva eleinte látványosan elmaradt Lando Norristól.

Futamot Ricciardo nyert, de Norris többségében gyorsabb volt idén az ausztrálnál


Bár az istálló egyetlen futamgyőzelmét így is Ricciardo szerezte meg, összességében a közvélekedés és Alain Prost meglátása is az, hogy Lando Norris teljesít jóval jobban a wokingiaknál.

„Egyértelmű, hogy szüksége volt némi időre ahhoz, hogy megszokja új csapatát és a számára ismeretlen versenyautót. De így is meglepett, amit idén láttam. Azt gondoltam, hogy Daniel sokkal jobb és gyorsabb lesz a McLarenben, még Landóhoz képest is” – ecsetelte véleményét Alain Prost az In the Fast Lane podcastjében.

„Nagy valószínűséggel a csapatváltás után az átlagosnál több idő kellett neki, hogy beleszokjon az eltérő légkörű munkába, meg kell szokni, hogy teljesen máshogy kell beállítani az új autót, ami ráadásul simán lehet, hogy az egyik pilótának sokkal jobban fekszik, mint a másiknak. Ez igazából rendben van és nem ritka eset” – tette hozzá a pályafutása során 51 futamgyőzelmet szerző Prost.

De mi lesz jövőre? Ismét Norris lesz az erősebb, vagy most már Ricciardo kerekedik felül csapaton belül?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: