DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sainz: A kvalifikáción Leclerc a legjobb

Az időmérőkön mutatott teljesítmény tekintetében a Formula-1 egyik legjobb pilótájának nevezte csapattársát Carlos Sainz. A Ferrari versenyzője szerint a monacói kiválóan dolgozik a csapatával.

A Ferrari elég látványosan fejlődött a tavalyi szezonhoz képest, ennek pedig egyértelmű jele, hogy a maranellói istálló stabilan őrzi harmadik helyét a konstruktőri pontversenyben, valamint idén többször is közel voltak a futamgyőzelemhez. Charles Leclerc révén Törökországban és Nagy-Britanniában is komoly esélyük volt erre, de a Monacói Nagydíjon volt a legnagyobb.

Leclerc akkor hazai pályán szerezte meg a pole-pozíciót, viszont később egy technikai probléma miatt el sem tudott indulni a versenyen. Carlos Sainz úgy véli, csapattársa az egykörös tempót nézve az egyik legjobb jelenleg a mezőnyben.



„Szerintem Charles a legjobb a kvalifikáción. Innen nézve ő az egyik, de lehet a legnagyobb a mai Formula-1-ben. Erre csak most jövök rá, amikor látom, hogy milyen nagyon magas szinten fejezi ki magát. Nem csak a sebességéről beszélek, hanem a nagyszerű munkamoráljáról is.” – idézte Sainz szavait a GP Racing magazin.

A spanyol pilóta élvezi azt, hogy ennyire nehéz dolga van az edzéseken a csapattársával szemben, Sainz szerint Leclerc nagyon erős az időmérő edzéseken, ez pedig óriási kihívás a számára.

„Jól tud együtt dolgozni a csapattal, és hogy őszinte legyek, rengeteg olyan erőssége van, ami ilyen kiváló versenyzővé teszi. Ez egy olyan kihívás, amit élvezek, és tudom, hogy valószínűleg senki sem tehetségesebb egy száraz pályás körön a Ferrarival, mint Charles” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: