DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: Sokat jelentene egy harmadik vb-cím

Az Alpine spanyol pilótája szerint elsősorban a jövő generációinak küldött üzenet szempontjából, nem pedig a saját karrierjének megítélése miatt lenne jelentősége, ha újra csúcsra jutna az F1-ben.

Fernando Alonso a múlt hétvégi Katari Nagydíjon bő hét év után állhatott ismét dobogóra egy Formula-1-es futam végén. A spanyol remeklése kapcsán többek között Ross Brawn is kifejtette, hogy mennyire bosszantja, hogy csupán két világbajnoki címig jutott eddig az F1-ben, s többször is elbukott a célegyenesben a McLarennel és a Ferrarival. Maga Alonso a Formula.hu kérdésére vasárnap elmondta, hogy készen állna egy újabb világbajnoki harcra, a Beyond the Grid adásában pedig arról is beszélt, milyen szempontból jelentene sokat, ha másfél évtized begyűjteni harmadik összetett elsőségét:

alonso-katar-alpine-2021



„Sokat jelentene, ez nyilvánvaló. De nem is tudom… nem arról van szó, hogy elkeseredetten próbálnám megszerezni, vagy megváltoztatná az egész pályafutásomat és azt, hogy hogyan tekintek erre a sportra. Bármit csinálok, bennem van a versenyszellem, szóval szeretnék harmadik világbajnokságot nyerni, s mindent meg is fogok tenni ezért, ami tőlem telik vagy még többet a következő években.”

„Sokat jelentene talán a Formula-1-től való visszavonulásom utáni örökségemet illetően, hogy hogyan feszegessük folyamatosan a határokat, mindig megpróbáljunk kiválóan teljesíteni abban, amit csinálunk, s ahogy a versenyzéshez hozzáállunk. Nem számít, hogy 19 vagy 42-43 éves vagy, ez egy életmódot és teljes elköteleződést jelent a sport iránt. Talán ez lenne a legnagyobb dolog abban, hogy nyernék egy harmadik világbajnokságot: ez az örökség és üzenet a jövő generációi számára.”

Feltűnő volt, hogy Alonso többes számban beszélt a hátralévő éveiről, így felmerül a kérdés, hogy esetleg a 2022 végén lejáró szerződése után is az F1-ben tervez maradni – s akkor is folytatná-e, ha az Alpine a jövő évi szabályváltozásokból sem jön ki jól. A spanyol határozott választ adott: „Igen, itt leszek. És akkor is, ha az autó nem lesz jó. A tervem az, hogy még további két-három évig maradjak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: