DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso készen állna egy vb-harcra

Megkérdeztük Alonsót, hogy mit szólna egy vb-csatához Hamiltonnal és Verstappennel - természetesen azonnal beleugrana a feladatba, ha az autó tudná ezt a szintet...

A Katari Nagydíj utáni sajtótájékoztatón is elégedetten válaszolt a kérdésekre a dobogóra hét év után visszatérő Fernando Alonso. Az Alpine kétszeres világbajnok veteránja topformában vezetett a hétvége folyamán és teljesen megérdemelten fért be Lewis Hamilton és Max Verstappen mellé - az autó pedig az egész év során most tűnt a leggyorsabbnak (talán a Hungaroringet leszámítva...).

A sajtótájékoztatón szokás szerint részt vett a Formula.hu is, ahol Mészáros Sándor kollégánk azt a kérdést szegezte Alonsónak, hogy mivel egy esetleges harmadik vb-címhez minden bizonnyal az említett két úriemberen "keresztül" vezet az út, az idei teljesítményük alapján milyen csatát lát maga előtt, ha az Alpine felnő a feladathoz?

alesz_8



"Hm... nehéz ezt most megjósolni" - mondta a spanyol egy mosoly kíséretében. "Persze szeretnénk ott lenni ebben a harcban velük és bárkivel, aki jövőre gyors autót csinál. Szerinte mindenki számára adottak a lehetőségek a gyors autó megépítéséhez, nekünk is. Ez idén nem volt így, ez inkább a tavalyi év folytatása volt. Okosabbnak kell lennünk és remélhetőleg gyors autót csinálunk. Ha pedig olyan helyzetbe kerülünk, akkor én erősnek és késznek érzem magam arra, hogy megvívjuk ezt a csatát" - tette hozzá Alonso.

A pilóta egyébként arról is beszélt, hogy szerinte talán ez volt az eddigi legjobb teljesítménye a visszatérése óta - azt is kifejtette, hogy a év első feléhez képest mindenképpen feljavultak, így a 2022-re való felkészülésük is szintet lépett. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: