DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tudja a Red Bull, hol kapott ki Katarban

Az elmúlt hétvégén nemigen volt esélye Max Verstappennek Lewis Hamilton ellen, de Christian Horner F1-es csapatvezető megfejtette, hol buktak sokat a Mercedeshez képest a losaili pályán.

A Formula-1-es Katar Nagydíj egyértelműen Lewis Hamiltonról szólt, Max Verstappen nemigen tudott közel kerülni hozzá tempót illetően, így kettejük között nyolc pontra olvadt a különbség a világbajnoki összetettben. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor sejti, hol veszítettek elsősorban a Mercedeshez képest a losaili pályán:

verstappen-katar-rb-2021-dppi



„Úgy gondolom, egy kanyar volt, ahol egész hétvégén különbség volt közöttünk, mégpedig a 6-os kanyar. Ott két tizedmásodpercet buktunk minden egyes körben péntektől vasárnapig, s ez az egyik, aminek az okát meg kell értenünk, hogy fejlődhessünk” – idézi Hornert a Motorsport.com szakoldal.

A 6-os kanyar a katari pálya egyik leglassabb kanyarja, egy szűk balos, s érdekes módon a Red Bull-os csapatvezető szavai egybecsengenek azzal, hogy ezúttal a Mercedes is úgy érezte, hogy a kanyarokban feljavulva tudták legyőzni világbajnoki riválisukat. Horner ugyanakkor az előző két futamon látott különbség ellenére is izgalmas véghajrára számít – még ha a vadonatúj dzsiddai helyszínt is az ellenfélnek kedvezőnek tartja:

„A következő pálya kétségtelenül a Mercedesnek kedvez, Abu Dhabit viszont a módosításokkal ki tudja? De hihetetlenül szoros a harc. Az utolsó két futamra fordulva nyolc pont a különbség a pilóták bajnokságában, a konstruktőrök között is öt pontra csökkentettük a hátrányunkat. Szóval mindketten harcban vagyunk, ami nagyszerű, hiszen jön az idei világbajnokság tetőpontja.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: