DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steiner tisztességes harcot akar látni

Egyre jobban közeledünk a szezon végéhez, a Mercedes és a Red Bull között pedig növekszik a feszültség. A Haas csapatfőnökét ez nem zavarja, viszont nem szeretné, ha tisztességtelenül játszanának.

Már csak két versenyhétvége van hátra a Formula-1 idei szezonjából, a világbajnoki cím sorsa pedig továbbra sem dőlt el. A pilóták és a konstruktőrök között is éles a harc, emiatt folyamatosan egyre nagyobb feszültség keletkezik a Red Bull és a Mercedes csapatai között, amit jól jellemzett a hátsó szárnyak körüli vita is Brazíliában és Katarban.

A Haas alakulata ugyan a mezőny végén található, Günther Steinernek viszont megvan a véleménye az élen zajló eseményekről. A csapatfőnök úgy gondolja semmi gond nincs addig, amíg igazságos marad a csata.



„Mindennel küzdenek, ami csak lehetséges, az egész a világbajnoki címről szól. Bármilyen eszközt is használnak ehhez, amíg nem válik igazságtalanná, addig nincs problémám vele. Ez teszi érdekessé és izgalmassá a szezont” – idézte Steiner szavait a PlanetF1.

Bár vannak, akik úgy vélik, Hamilton kerülhet jobb helyzetbe a végjátéknál, miután a következő két helyszín a Mercedesnek kedvezhet, Steiner inkább Verstappenre fogadna.

„Szerintem Max Verstappen lesz az, ő még nem világbajnok. Lewis még mindig éhes, de már hét bajnoki címe van. Azt gondolom, hogy Verstappenben kicsivel nagyobb motiváció van.” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: