DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Russell aggódik a Williams tempója miatt

Az idei évben sokat fejlődött a grove-i alakulat, George Russell pedig kiváló teljesítményt nyújtott ebben a szezonban, ám a fiatal brit pilóta attól tart, jelenlegi csapata a mezőny végére kerülhet.

Több szempontból is jelentős változást hoz majd a Formula-1-ben a 2022-es év. Egyrészt jönnek az új aerodinamikai szabályok, melyek eléggé megkavarhatják majd az erőviszonyokat, másrészt a csapatok összeállítását tekintve sem marad minden a régiben. A Mercedes istállója például 2017 óta először változtat a felállásán.

A német márka 2010-es visszatérése óta először fog előfordulni, hogy két brit versenyzővel indulnak majd, miután a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton mellé George Russell érkezik a Williamstől. Bár az idei év a végéhez közeledik és a fiatal tehetségnek is lassan már az új feladataira kellesz koncentrálnia, mégis aggódva figyeli jelenlegi csapata teljesítményét.



„A csapaton belül jelenleg mindenki frusztrált a teljesítmény hiánya miatt. El kell mennünk és meg kell értenünk, mi változott, van erre néhány ötletünk. Mindig is voltak nehéz vasárnapjaink, de igazán nagyszerű szombatok is, amivel kompenzáltunk, és az autónk tempóját tekintve könnyebb volt megtartani egy pozíciót, mint támadni egyért” – idézte Russell szavait a GPFans.

Köszönhetően többek között Russell Belgiumi dobogójának a Williams nincs rossz helyzetben a tabellán, ám hátra van még két verseny és mindössze 12 ponttal előzik meg az Alfa Romeo csapatát. A 23 éves versenyző szerint minden tőlük telhetőt megtesznek a folytatásban.

„Valamilyen oknál fogva a tempó mostanában még szombaton sem volt meg. A lehető legtöbbet kell kihoznunk ebből az utolsó két versenyből Szaúd-Arábiában és Abu-Dhabiban. Meg kell tartanunk a nyolcadik helyünket, jelenleg ez a legfontosabb számunkra” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: