DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Nem lazíthatunk sokáig

A Katari Nagydíj kiválóan alakult az Alpine számára, Fernando Alonso pedig hosszú idő után állhatott dobogóra. Bár örül a sikernek, a spanyol pilóta szerint sok munka vár még rájuk.

A Renault alakulatával két világbajnoki címet is szerző versenyző 2014 után ünnepelhetett ismét a pódiumon, így érhetően csapatával együtt nagyon boldog volt a leintés után. Alonso az egész versenyhétvégén jól érezte magát, kifejezetten élvezte a pályát és fontos pontokat gyűjtött az enstone-i csapat számára.

Az Alpine jelenleg az ötödik helyen áll a konstruktőri pontversenyben és 25 ponttal előzik meg a hatodik helyezett AlphaTaurit, de hiába alakultak jól a dolgok legutóbb, továbbra sem nyugodhatnak meg.



„Nem számítottunk erre a különbségre, igazából nagyon kevés pontot vártunk, de nyilvánvalóan ez a 25 pont és a különbség egy kicsit megkönnyíti a dolgunkat, viszont nem lazíthatunk. A következő két futamon bármi megtörténhet, szóval továbbra is nagyon oda kell koncentrálnunk és remélhetőleg több pontot tudunk szerezni a bajnokságban” – mondta Alonso.

A 40 esztendős pilóta nagyon bízik abban, hogy az Alpine az utolsó két versenyen is tartani tudja a Katarban látott tempót.

„Azt hiszem, ez a pálya vonalvezetésétől és jellemzőitől függ majd. Szaúd-Arábia megfelelhet a csomagunknak abból, amit a videókon láttunk, Abu-Dhabi talán egy kicsit kevésbé. Az új kanyarok viszont megváltoztathatják a helyzetet. Nem tudom mi lesz, de én pozitív vagyok. Úgy érzem, hogy amit legutóbb láttam az autón, az elég optimistává tett a következő két hétvégére nézve” – idézte a spanyol szavait a Crash.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: