DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Év eleji balesete vethette vissza Alonsót?

Bár szerencsére nem bizonyult súlyosnak a szezon előtt történt biciklibaleset, az Alpine spanyolja szerint azért megérezte a hatásait, amikor próbálta megszokni az új autóját.

A 2021-es szezon előtt az egyik legnagyobb örömhír volt Fernando Alonso visszatérése a száguldó cirkuszba. Nem sokkal a start előtt azonban a spanyol alaposan ráijesztett mindenkire: februárban elütötte egy autó, miközben a közúton kerékpározott Svájcban.

A kétszeres világbajnok szerencsére nem sérült meg súlyosan, törött állkapcsát ugyan műteni kellett, de gond nélkül rajthoz tudott állni a szezonnyitón, Bahreinben. Úgy tűnt, nem is volt semmi utóhatása a balesetnek, ám Alonso most elárulta, ő másképp érzi ezt.



Két év kihagyás után természetes volt, hogy időre volt szüksége a visszarázódáshoz, de sokat segített volna szerinte, ha nem sérül meg, és több időt tölthet a felkészüléssel. „Akkoriban nem aggódtam, az orvos azt mondta, hogy tíz-tizenkét nappal a műtét után rendben is leszek. Mindez február elején volt, szóval tényleg nem idegeskedtem. De elnézve, hogy aztán a szezon eleje hogy alakult, jó lett volna több időt az autóban tölteni. A szimulátorban is többet ülhettem volna a téli szünetben. Egy Paul Ricard-i tesztet is kihagytam, amit a 2018-as autóval teljesíthettem volna. Így öt-hat verseny kellett ahhoz, hogy száz százalékot tudjak nyújtani. A sérülés nélkül talán két-három verseny is elég lett volna” – mondta Alonso a Formula-1 podcastjében, a Beyond The Gridben.

Hogy mindezekből mi a tanulság? A spanyolnak semmiképpen nem az, hogy hagyjon fel az edzésnek ezen formájával. „Még mindig rengeteget biciklizek, de már másképp állok ehhez a mozgásformához. Nem arról van szó, hogy félek, de máshogy tervezem a napomat. Például beülök az autóba, kimegyek a városból, egy csendes helyre, ahol van néhány ösvény, és kényelmesebben lehet kerékpározni. Most már sokkal tudatosabban állok ehhez, és sokkal figyelmesebb vagyok” – avatott be felkészülésébe az Alpine pilótája, aki manapság már láthatóan jóval komfortosabban érzi magát a versenygépben, és régi önmagát idézi.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: