DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Kár, hogy nem küzdhettem Lewis ellen

Összességében elégedett eddigi, hosszú karrierjével a kétszeres világbajnok, de néhány dolog így is akad, amin ha tehetné, változtatna, mert így lenne teljes a története.

Fernando Alonso, a sport veteránja idén különösen sokat hangsúlyozta, hogy általánosságban semmit nem bán a karrierjében. Azt talán igen, hogy anno nem vonult vissza hamarabb, de minden történés ellenére elégedett azzal, ahogy eddig alakult a Formula-1-es útja.

Ám a kérdésről újra és újra elmélkedve mégis csak talál még olyan pontokat, amin ha változtatni lehetne, az teljesebbé tenné a történetét. Ilyen például a Lewis Hamilton elleni csatázás, ahogy azt a kétszeres világbajnok az F1 podcastjében, a Beyond The Gridben elárulta. A két bajnok még a címvédő karrierjének kezdetén, 2007-ben a McLarennél vívott már kiélezett küzdelmet egymással, de a spanyol szerint ez kevés volt.



„Lewisszal akkor nem volt meg az a versengés, amire vágytam. Egy csapatban voltunk, és ez általánosságban a legnagyobb csata, amit csak el lehet képzelni. De 2007-ben még egyikünk sem állt készen. Érthető módon ő azért, mert még újonc volt, épp akkor érkezett a Formula-1-be, én pedig nem voltam a legjobb formámban, nem illeszkedtem be még teljesen a csapatba. Nyilván harcoltunk egymással, és nem kíméltük egymást a bajnoki címért, de a csapat nem kezelte ezt jól. Végül pontegyenlőséggel zártunk, tehát elég komoly és kiegyenlített küzdelem volt, de mindketten teljesíthettünk volna jobban is” – idézte fel a közös időket Alonso.

Később az élet úgy hozta, hogy ez volt az egyetlen igazán nagy csatájuk. Alonso, látva, hogy egykori csapattársa hova jutott, ezt ma már bánja is. „A következő években nekem jobb autóm volt a Ferrarinál, mint neki a McLarennél, így közvetlenül nem küzdöttünk. Aztán amikor átült a Mercedesbe, neki lett jobb autója, és soha többé nem volt lehetőségünk harcolni egymás ellen. Ezt nagyon hiányolom a karrieremből. De nyilvánvalóan ő a sportunk egyik legendája, és Michaelhez hasonlóan kihozza belőled a legjobbat. Ha le akarod győzni Lewist, a legjobbnak kell lenned” – dicsérte a hétszeres világbajnokot a spanyol. Alonsónak persze idén azért jutott némi ízelítő a Hamilton elleni párharcból, és a dobogóra visszatérő spanyol szép reményeket fűz a következő szezonokhoz. Talán még nem kell letennie arról a csatáról…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: