DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Prost: Nehéz megmondani, ki az erősebb

Alain Prost szerint az egyéni világbajnoki címért folyó küzdelemben mind Max Verstappen, mind Lewis Hamilton kivételes teljesítményt nyújtott idén. Úgy véli, nehéz megmondani, ki volt az erősebb versenyző.

A világbajnoki címért folyó küzdelem egész évben zajlott, és nagyon úgy tűnik, hogy a szezon utolsó két futamán is folytatódik, Lewis Hamilton ugyanis a Katari Nagydíjon mindössze nyolc pontra csökkentette előnyét az éllovas Max Verstappennel szemben. A Mercedes újra szárnyal, ennek köszönhetően pedig megjósolni is lehetetlen, mi lesz a következő két verseny kimenetele.

A korábbi F1-es négyszeres világbajnok Alain Prost úgy gondolja, a két rivális csatája jót tett a sportágnak, épp ezért reméli, hogy a világbajnoki cím sorsa a szezonzárón dől majd el. „Nagyon nehéz megítélni kettőjüket. Amit idén csinálnak, az kivételes, és ez a sportágunk számára is az. Bízom benne, hogy egészen Abu Dhabi-ig kell várnunk a végeredményre!” – fogalmazott Prost az In The Fast Lane podcastjában.

Mint elmondta, nehezen tudná kiválasztani, szerinte melyikük teljesített jobban 2021-ben, tekintettel a versenyzők eltérő körülményeire a bajnoki küzdelemben. „Először is, a pilóta mindig az autó és a mögötte álló csapat kombinációja” – magyarázta Prost. „Lewisnak sokkal több tapasztalata van abban, hogyan kell világbajnokságot nyerni, vagy akár veszíteni. A másik oldalon viszont ott van Max, aki nagyon fiatal és gyors. Vétett néhány hibát az elmúlt években, de már sokkal kevesebbet hibázik. Jóval erősebb, mint korábban. Lewis-hoz hasonló szinten van.”



Prost egyértelműsítette a helyzetet. „Max szeretné megnyerni első világbajnoki címét, hiszen nem tudja, lesz-e rá második esélye. Lewis pedig az egyetlen pilóta lenne, aki nyolc F1-es világbajnoki címmel rendelkezik” – mondta, majd hozzátette: „Hamiltonnak motivációt adott a Verstappennel vívott csata. Szüksége volt erre ahhoz, hogy elérje, amit akar.”

Bár Prost nem választott kedvencet a két rivális közül, szerinte nagyszerű lenne, ha Verstappen megnyerné első F1-es világbajnoki címét. Ugyanakkor úgy véli, Hamilton megérdemelné a nyolcadik címet. „Szerintem remek lenne, ha Max világbajnokká válna, hiszen ő egy fiatal srác és nagyon megérdemli azért, amit a kezdetek óta csinál” – mondta. „De ott van a másik oldal is. Az is kivételes, amit Lewis csinál. Már hét világbajnoki címet nyert! Szóval... lássuk, mi történik. Nem szeretném és nem is tudom megmondani, ki fog nyerni..”

A bajnoki riválisok között jelenleg nyolc pont a különbség Verstappen javára. A két pilótának a szezonzáró előtt Szaúd-Arábiában kell megküzdenie egymással, hiszen olyan szoros a küzdelem, hogy a végén minden pont számítani fog...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: