DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Nem motiválja Verstappent a több vb-cím nyerése

A holland ambíciója a Formula-1-ben, hogy világbajnok legyen, ha pedig ez sikerül, elvégzettnek látja feladatát – ez azonban nem jelenti azt, hogy Nico Rosberghez hasonlóan mindjárt abba is hagyná.

A Formula-1 34. világbajnokává válhat Max Verstappen, ha a két fordulóval a szezon vége előtt nyolc pontot kitevő előnyéből meg tud őrizni a befejezésig. Minden versenyző célja, hogy egyszer a sport világbajnoka legyen: a BBC interjújában azt kérdezték a Red Bull pilótájától, ha sikerült idén a csúcsra érnie, milyen ambíciója marad?



„Az F1-ben már nem sok, mert ez a fő, és akkor teljesül. Utána pedig már nem annyira számít, mennyit nyer az ember, hiszen egyet már nyert” – beszélt arról Verstappen, hogy őt nem a vb-címek száma mozgatja. Ugyanakkor azt is egyértelművé tette, hogy nem tekintené befejezettnek pályafutását – ahogy tette Nico Rosberg 2016-ban, egyetlen bajnoki szezonja végén.

„Természetesen mindig megpróbálnék még többet nyerni. De a lényeg meglenne, a végső cél. Természetesen keményen fogok dolgozni, hogy sikerüljön elérnem” – folytatta Verstappen. Hozzátette azt is, a vb-cím után „lassan” elkezdené foglalkoztatni az F1-en kívüli érvényesülés is. „Ha ez megtörténne, jóval kevesebb nyomás lenne rajtam. Természetesen élvezném a versenyzést, de talán lassan elkezdenék más, Formula-1-en kívüli, elérhető dolgokon gondolkozni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: