DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Elképesztő, Lewis és Max mennyire nyugodtak”

A többszörös világbajnok és a címért először küzdő pilóta is képes a legjobbját nyújtani hidegvérrel, profin. Egykori ellenfelük, Nico Hülkenberg legalábbis így vette észre.

A 2021-es világbajnoki csata több szempontból is különleges. Nem csak, hogy végre a végéig kétesélyes maradt a küzdelem, de generációk csatája is már ez. Lewis Hamilton nyolcadszor szeretne a száguldó cirkusz királya lenni, míg Max Verstappen életében először van abban a helyzetben, hogy a világ tetejére érhet.

Mindkét bajnokaspiránssal volt lehetősége egy mezőnyben versenyezni a Formula-1-ből kiszorult Nico Hülkenbergnek, akit lenyűgöz, hogy a késhegyre menő csata ellenére még mindig milyen higgadt mindkét küzdő fél. Ugyan az év számtalan konfliktust tartogatott számukra, mégis őrzik a hidegvérüket.

A német leginkább Verstappen előtt emelte kalapját, aki bajnoki éllovasság szempontjából sokkal tapasztalatlanabb Hamiltonnál. De ez meg se látszik rajta. „Ahhoz képest, hogy most először van harcban a világbajnoki címért, őrületes, Max mennyire nyugodt” – dicsérte a hollandot. Még a katari időmérős incidensért sem hibáztatja őt, bár talán valóban a Red Bull-pilóta tehetett volna többet a büntetés elkerüléséért. „Érthető, hogy Max padlógázzal ment a kvalifikáción. Az autó a jobb oldalon volt, a pályabíró a balon, és a saját döntéséből lengette a zászlót, hiába nem volt már sárga zászló érvényben. Az azonban Max emberségét, nagyságát mutatja, hogy a történtek után odament és fotózkodott vele.”

Ami Hamiltont illeti, az ex-F1-es őt is csak méltatni tudta. „Lewis sem ideges, már a nyolcadik világbajnoki címéért csatázik. Lehetséges, hogy a brazíliai nehéz hétvége felpörgette. Szenzációs, hibátlan teljesítményt nyújtott. Dohában is tökéletes volt a gyorsköre az időmérőn, ez egyértelműen látszik a belső kamerás felvételen. Szerintem itt már a pszhichológiának is jócskán szerepe van” – mondta a másik bajnokaspiránsról Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: