Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. november 29. hétfő
F1

Ricciardo: Nem akarok negatív lenni

Az elmúlt három futamon nem alakultak jól a dolgok Daniel Ricciardo számára, ám az ausztrál pilóta igyekszik pozitívan látni a helyzetét. A McLaren versenyzője szeretne tanulni a hibáiból.

A McLaren számára komoly a tét a szezon utolsó szakaszában, mivel nagy csatában vannak a konstruktőri pontverseny harmadik pozíciójáért a Ferrarival. A wokingi istálló azonban elég kevés pontot gyűjtött Austin óta.

Ricciardo is nehéz versenyeken túl, bár az Egyesült Államokban még az ötödik helyen zárt, az ezután következő három nagydíjon nem tudott pontot szerezni. Az ausztrál tudja, hogy nehéz helyzetben van, de igyekszik pozitívan látni a dolgokat.

„Megnézek majd néhány olyan kört, ahol nem kellett spórolnom az üzemanyaggal, és figyelni arra, milyen volt a tempóm. Sajnos Austintól kezdve egy kicsit lefelé ível a spirál, de nem akarok ezzel túl negatív lenni. Azt hiszem, csak a futamok alakultak így. Az előző hétvégén nem hiszem, hogy rosszul mentem volna, időt veszítettem néhány fontos kanyarban, ezek pedig összeadódtak” – idézte Ricciardo szavait a RacingNews365.„Három és fél tized a kvalifikáción nem az, amit szeretnék, de azt hiszem, elmúltak már azok a napok, amikor hét-nyolc tizeddel maradtam le. Onnan már továbbléptem, viszont egyértelműen van még olyan, amin dolgozni lehet.”

Ricciardo az év elején eléggé szenvedett az autóval, később viszont sikerült javulni és Monzában hosszú idő után tudott újra futamot nyerni. A 32 éves pilóta ennek ellenére elismerte, csapattársa még mindig jobban áll ebben a tekintetben.

„Látom a különbséget a stílusunkban és azt is, miért ütközöm problémákba. Viszont, ha ez könnyű lenne, már tökéletesítettem volna. Szerintem Lando nagyon jól vezet és azt hiszem idén mindenkinek bebizonyította, hogy a legmagasabb szinten van. Valószínűleg az a három év, amit ugyanazzal az autóval töltött, segített neki abban, hogy ezt megtanulja. Határozottan úgy gondolom, hogy az év elejéhez képest javítottam az alapstílusomon, de egyértelműen van még egy lépés hátra néhány olyan pályán, ahol ő még mindig jobban teljesít nálam” – zárta gondolatait a nyolcszoros futamgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?