DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Verstappen: Örülök ennek az eredménynek

Bár csak a hetedik helyről indulhatott, a lehető legtöbbet hozta ki a versenyéből Max Verstappen. A holland pilóta a Katari Nagydíj után is maradt a tabella élén, így nem érzi magát csalódottnak.

Bár a második pozíciót szerezte meg a szombati időmérő edzésen, végül egy öt helyes rajtbüntetésnek köszönhetően a hetedik helyről volt kénytelen elrajtolni a Red Bull versenyzője. Verstappen kiválóan indult el a futam elején és a leggyorsabb kört is megfutotta, így Lewis Hamilton győzelme ellenére még mindig megtartott nyolc pontot az előnyéből a pontversenyben.

A holland pilóta szerint elég nehéz helyzetbe kerültek, miután a kvalifikáción nem lassított eléggé a dupla sárga zászlós figyelmeztetésnél, de úgy véli, örülniük kell annak, amit ma elértek.



„Sajnos rosszabb helyzetből indultunk ahhoz képest, amit tegnap elértünk, viszont nagyon jól elkaptam a rajtot. Elég gyorsan odaértem a második helyre és a leggyorsabb kört is sikerült elérni, szóval nagyon örülök ennek. Ez egy igazán élvezetes pálya, nagyon gyors és nagyszerű volt itt körözni. A gumik kopása is viszonylag tűrhető volt” – mondta Verstappen közvetlenül a futam után.

Ugyan a tabellán jelentősen csökkent az előnye, a 24 esztendős versenyző továbbra is pozitívan tekintett a jövőbe és élvezi a Hamilton elleni harcot.

„Tudom, hogy nehéz dolgunk lesz egészen a végéig, de izgalmas ez a harc a világbajnoki címért, szóval egyértelműen jól érzem magam jelenleg” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: