DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

Verstappen: Hiányzik a tempónk

Befért ugyan az első sorba Max Verstappen, a holland pilóta viszont nem volt teljesen elégedett ezzel az eredménnyel. A pontverseny éllovasa szerint egyértelműen hátrányban vannak a Mercedes mögött.

Már a szabadedzések alapján is valószínűsíthető volt, hogy a Mercedes lesz előnyben a Katari Nagydíj kvalifikációján, Lewis Hamilton pedig elég simán szerezte meg a pole-pozíciót a villanyfényes időmérő edzésen. Bár a címvédő volt ezúttal a leggyorsabb, fő riválisa így is ott lesz mellette az első sorban vasárnap.

Max Verstappen ugyan nem tudta legyőzni a hétszeres világbajnokot, de közel lesz hozzá a futam rajtjánál. A holland ennek ellenére elég csalódott volt, úgy látja semmi esélyük nem volt ma arra, hogy elvigyék a rajtelsőséget. Erre példaként a csapattársa eredményét hozta fel, hiszen Sergio Perez nem jutott be az edzés utolsó szakaszába és csak a 11. helyen zárt.



„Nem tudtunk volna előrébb végezni, egyszerűen hiányzik a tempónk. Nem volt könnyű számunkra az időmérő edzés, most kissé nehezebb a dolgunk. Checo be sem jutott a Q3-ba, ami kiválóan mutatja azt, hogy a szokottnál is jobban szenvedünk az autóval. Bíztam a jobb eredményben, de második vagyok, szóval még minden nyitott holnapra” – mondta Verstappen közvetlenül az időmérő után.

Korábban még nem látogatott el erre a helyszínre a Formula-1, erre pedig utalt a Red Bull versenyzője is az interjú során, szerinte még mindig kevés információjuk van a pályáról, ami bonyolítja a helyzetüket, főként a gumik szempontjából.

„Az abroncsokról még nem tudunk sokat, mert korábban nem versenyeztünk itt. Rengeteg ismeretlen tényező van, szóval egyelőre nem gondolkozunk ilyesmin. Ki kell elemezni, hogy mi történt a kvalifikáción, utána pedig csak a versenyre koncentrálunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: