DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Alonso: Egész éjjel tudnék itt vezetni!

Az időmérő egyik meglepetését szolgáltatta az Alpine kétszeres F1-es világbajnoka Katarban, de hangsúlyozta: a pontokat vasárnap osztják, s elég sok az ismeretlen a futam előtt.

Pierre Gasly mellett Fernando Alonso volt a Formula-1-es Katari Nagydíj időmérő edzésének meglepetésembere, hiszen a spanyol az ötödik helyre kvalifikált az Alpine-nal. A kétszeres F1-es világbajnok nem is tagadta, hogy rettenetesen élvezi a losaili pályát, de azt nem tudta megmondani, miért muzsikál az átlagosnál jobban rajta az autójuk:

alonso-katar-2021-dppi



„Nem tudom… Az egész hétvége rendben volt eddig” – mondta el Alonso a Formula.hu jelenlétében. „Nagyon jól éreztem magam már az első edzésen is, nagyszerű vezetni ezen a pályán a nagy tempójú kanyarokkal. A könnyű autóval és a lágy gumikkal pedig egyenesen fantasztikus: mondtam a csapatnak, hogy akár egész éjszaka képes lennék itt vezetni, ha adnak üzemanyagot hozzá!”

„Úgy tűnik, van néhány pálya, amely jobban kedvez a csomagunknak, mint más helyszínek. Isztambul, Szocsi, ez a pálya: van néhány hasonlóság közöttük. Alaposan tanulmányoznunk kell, mi hiányzik néhány másik pályán. Meglátjuk, mert a pontokat holnap osztják: a szombati eredmény jó dolog, de holnap kell kihoznunk a maximumot ebből a pozícióból.”

Alonso a vasárnapi esélyeket illetően hozzátette: túl sok az ismeretlen és a kérdőjel ahhoz, hogy jósolni lehessen, az is bizonytalan, hogy hány kiállást láthatunk majd a futamon. A spanyol eltérő stratégiákra számít, s tisztában van vele, hogy a ferraris Carlos Sainz közepes abroncsokon rajtolva előnyösebb helyzetben lehet ilyen szempontból, a top 10-en kívülről induló Sergio Perez pedig pláne szabadon választhat majd gumit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: