DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Újra hisz a vb-címekben a Mercedes

A Sao Pauló-i Nagydíj előtt még csak reménykedtek a csapatnál, hogy van esélyük győzni idén az F1-ben, az interlagosi körülmények között nyújtott produkció azonban önbizalommal töltötte el őket.

Lewis Hamilton úgy nyerte meg a vasárnapi Formula-1-es Sao Pauló-i Nagydíjat, hogy az időmérőről kizárták, majd a sprintkvalifikáció után ismét le kellett töltenie egy öthelyes rajtbüntetés motorcsere miatt. Ráadásul vasárnap már melegebb időjárás is fogadta a mezőnyt Interlagosban, amely hagyományosan kevésbé szokott kedvezni a Mercedesnek. Márpedig emiatt igencsak önbizalommal töltötte el a címvédő alakulatot a brazíliai produkciója – minderről Andrew Shovlin vezető pályamérnök beszélt:

„Az autó remekül működött egy körön, és jó tempónk volt a hűvösebb körülmények között a sprintversenyen. Nagyon jó tartományban tudtuk tartani a gumikat, s az egyik kulcsa egy ilyen felzárkózásnak, hogy megakadályozzuk az abroncsok túlmelegedését, mert az általában semlegesíti az előnyt, és mindenkit egyforma tempóra hoz” – magyarázta a Motorsport.com által idézett szakember.

hamilton-interlagos-win-dppi-2021



„A futamon is erős teljesítményt nyújtottunk, de már egy igencsak forró pályán. 50 foknál jártunk, s ez egy agresszív pálya, az autó mégis nagyon jól működött. Szóval igazán bátorító volt, hogy ilyen változatos körülmények között is jól teljesítettünk, főleg az előttünk álló három pálya jelentette kihívások szempontjából.”

Az F1 Katarban, Dzsiddában és Abu Dhabiban vendégeskedik még idén, amely helyszínek mindegyikén meleg idő valószínűsíthető, ezért is bizakodhat a Mercedes és a Max Verstappent 14 pontra megközelítő Hamilton. Shovlin hozzá is tette, hogy most már elhiszik, hogy legyőzhetik a Red Bullt:

„Brazíliának az a hatása a bajnokságra, hogy eltakarítottunk az útból egy büntetést, s az, hogy sikerült több pontot szereznünk, mint Max és a Red Bull, rengeteg önbizalmat adott. Ahogy az a tény is, hogy sikerült jól működtetnünk az autót, amely a forró körülmények között igen agresszív a gumik szempontjából. Szóval ami a bajnokságot illető, Mexikó után csak reménykedtünk benne, hogy megnyerhetjük mindkettőt. Szerintem most ez a remény átváltott abba, hogy hiszünk abban, hogy mindkét címet megnyerhetjük. És rendkívül keményen fogunk dolgozni azért, hogy biztosan képesek legyünk rá.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: