DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappen szimulátorozással hangolt Katarra

Nehéz hétvégén van túl a Sao Pauló-i Nagydíjat követően Max Verstappen és csapata a Red Bull. Katarba újult erővel érkeznek meg, ahol szeretnének visszatérni a győztesek útjára.

Bár úgy tűnt, az interlagosi hétvégéből sikerült kivenni Lewis Hamiltont, miután a brit egy öthelyes rajtbüntetést kapott újabb motorcseréje miatt, majd a szabálytalan DRS-e miatt még az időmérőről is kizárták, végül óriási teljesítményt nyújtva nyerte meg a legutóbbi futamot a hétszeres világbajnok.

Ennek ellenére továbbra is Max Verstappen áll a vb-pontverseny élén, 14 pontos előnye azonban egyáltalán nem nevezhető bőségesnek három versennyel az idei szezon vége előtt. A következő állomás Katar, ahol korábban még sohasem rendeztek F1-es futamot.



„Kemény hétvégénk volt Brazíliában, ahol összességében tempóhátrányban voltunk a Mercedesszel szemben. Mindezek ellenére csak néhány pontot buktunk el, ami nem annyira vészes. Természetesen mindig nyerni szeretnék, de volt egy jó csatánk, és végül is a második helyen célba érni nem a világvége” – mondta Verstappen a Red Bull hétvégi előzetesében.

„Emlékeim szerint korábban még csak egyszer – egy díjátadón – jártam Katarban, így már várom, hogy újból ott lehessek. Új pályáról beszélhetünk, hiszen még senki sem versenyzett itt közülünk, ami izgalmassá teszi majd az egész hétvégét. Reményeim jól szerepelünk majd ott, a MotoGP pedig nagyszerű versenyeket hozott már Losailban, így ígéretes hétvége elé nézünk.”

„Egyelőre nehéz elvárásokat támasztanunk magunkkal szemben, mivel még csak a szimulátorban próbáltam ki a pályát. Jó lesz végre testközelből is megtapasztalni, hogy milyen itt vezetni, ezek után pedig nem is meglepő, ha azt mondom, hogy a szabadedzések kiemelt fontossággal bírnak majd, hogy felvegyük a tempót és megtaláljuk a megfelelő beállítást. Már csak három futam van hátra, aminek arról kell szólnia, hogy egy csapatként megyünk előre és mindent megteszünk azért, hogy a lehető legtöbbet érhessük el a hátralévő versenyeken.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: