DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso remek vezetéssel a Q3-ba jutott

Régen találkoztunk már utoljára az időmérő edzés döntő szakaszában az Alpine autóival, most a kétszeres világbajnok megtörte a rossz sorozatot. Szoros csatában került a legjobb tízbe.

Már délelőtt is jó tempóval kezdett Brazíliában Fernando Alonso és a kilencedik legjobb időt autózva jelezte, hogy vele is számolni kell a megbolygatott időrend miatt idén harmadszor péntekre kerülő időmérő edzésen. Bár századok döntöttek a bejutásról, a spanyolnak sikerült beverekednie magát a legjobb tíz közé, ott viszont már nem tudott maradandót alkotni.

„Egészen szoros volt a kvalifikáció. Úgy érzem, nagyon hasznos volt a délelőtti szabadedzés, rengeteg információt gyűjtöttünk, az autó jól viselkedett és nekem is jó érzés volt vezetnem. A kvalifikációt is egészen erősen sikerült kezdeni, kényelmesen, könnyedén jutottunk be a Q2-be” – ecsetelte véleményét Fernando Alonso az Alpine sajtóközleményében.

Alonso mindent kihozott az autóból, éppen elég volt a legjobb tízbe kerüléshez


„A második szakaszban nagyon hasonló időket tudtam autózni, úgy érzem, folyamatosan a határon autóztam, mindent kihoztam a gépből. Szerettünk volna kicsit előrébb kerülni a rajtrácson és lehetőleg a tiszta oldalról indulni, mert a start szombaton különösen nagy jelentőségű lesz.”

„Meglátjuk, hogyan alakul majd a helyzet a sprintkvalifikáción, ahol ezt a formátumot használtuk eddig az idény során, ott általában jól jöttünk ki belőlük. A mostani sprinten is agresszíven fogom nyomni, mint mindig, igyekszem élvezni a versenyzést” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: