DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Marko: A Red Bull elszakadt a mezőny többi tagjától

Bár mindkét Red Bull a második sorból indult a Mexikóvárosi Nagydíjon, Helmut Marko biztos volt benne, hogy meglesz a tempójuk ahhoz, hogy felülmúlják a kvalifikáción mutatott teljesítményt.

Marko a futam leintését követően kijelentette, a csapat messze a mezőny többi tagja előtt járt a versenyen. A Red Bull tanácsadója rendkívül izgatott volt a dupla dobogó miatt, hiszen amellett, hogy a konstruktőri bajnokságban egy pontra közelítették meg a Mercedest, Max Verstappen újabb hét pontottal gyarapította előnyét egyéniben, Sergio Perez pedig a dobogó harmadik fokán állhatott hazai versenyén.

Az öröm azonban nem mindig volt felhőtlen, szombaton ugyanis nem úgy sikerült a Red Bull időmérője, ahogy azzal számoltak. Marko mégis azt mondja, mindvégig bízott abban, hogy a két pilóta meg tudja fordítani az állást a versenyen és a Mercedesek elé kerülhetnek.



„Nem nézett ki jól a helyzet az időmérő után, de tudtuk, hogy megvan a sebességünk” – mondta az osztrák tanácsadó a Ziggo nevű holland műsorszolgáltatónak. „Max tudta, hogy sokkal később kell fékeznie az első kanyarban. Kiváló teljesítményt nyújtott a versenyen, mindent kontroll alatt tartott. Sikerült elszakadni a többiektől.”

Úgy tíz körrel a vége előtt még úgy tűnt, a Red Bull akár az 1-2-es eredményre is képes lehet, Sergio Perez ugyanis könnyedén utolérte az előtte autózó Lewis Hamiltont. A mexikói az utolsó körben DRS-távolságon belül igyekezett a brit elé kerülni, de a kísérlet végül nem zárult sikerrel. „Checónak szüksége lett volna még egy körre, hiszen Lewis abroncsai már elkoptak. Stresszes volt, ahogy ezek az emberek a rádióban a gumik állapotáról beszéltek.”

A Red Bull tehát sikerként könyvelheti el a mexikói hétvégét. Jövő héten újra olyan pályán bizonyíthatnak, ami a papírforma szerint nekik kedvez. Talán végre sikerül megfordítaniuk az állást, és a Mercedes elé kerülhetnek a konstruktőri tabellán.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: