DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Perez: Mindent beleadtam a végén

Hazai pályán állhatott dobogóra a Red Bull mexikói pilótája, akiért megőrültek a helyi szurkolók. Sergio Perez többet akart elérni a csapata számára, de elégedett a harmadik pozícióval.

Bár Max Verstappen nyerte a Mexikóvárosi Nagydíjat, a szurkolók többsége Perez harmadik helyének örült a leginkább. A hazai hős kiváló versenyt futott és nem sokkal maradt le a második helyről, miután a futam utolsó szakaszában egyre közelebb került Lewis Hamiltonhoz.

A Red Bull értékes pontokat vett el a Mercedestől, így az osztrák istálló elégedett lehet a verseny végeredményével, ám a mexikói pilóta nagyon szerette volna, ha a honfitársai előtt segítheti kettős győzelemhez a csapatát.

„Többet szerettem volna ennél, egy kettős sikert akartam és közel voltunk ehhez, de sajnos erre nem volt igazán esélyem, pedig tényleg a teljes szívemet beleadtam”– mondta Perez közvetlenül a futam után.



A 31 esztendős versenyző először állhatott a pódiumra hazai közönség előtt és egyáltalában nem érezte úgy, hogy a rengeteg rajongó plusz terhet jelentett volna a számára.

„Hallani lehetett a szurkolókat, amikor elhaladtam a stadionnál, egyszerűen elképesztő volt. Tényleg hihetetlen ekkora támogatást kapni, ez egy nagyon szuper érzés” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: