DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Verstappen: Remekül sikerült a rajt, ez alapozta meg a versenyemet

Erős kezdéssel, időmérős megtorpanással, végül azonban futamgyőzelemmel zárta a Mexikóvárosi Nagydíjat Max Verstappen. A holland 19 pontra növelte előnyét az egyéni bajnokságban.

Háromszoros mexikói futamgyőztesként ünnepelhet Max Verstappen a vasárnapi futam leintését követően annak ellenére, hogy egyik Red Bullnak sem sikerült úgy a szombati kvalifikáció, ahogyan azt szerették volna. A holland a harmadik rajtpozícióból indulhatott, előtte Lewis Hamilton, a pole-pozícióban pedig Valtteri Bottas. Talán nem így tervezték, a rajtot követően mégis úgy tűnt, csak profitáltak ebből az eredményből. 

A rajtot mindhárom pilóta jól kapta el, Valtteri Bottas félrehúzódásának hála azonban Max Verstappen könnyedén megelőzte mindkét Mercedest egy késői fékezéssel. Ezt követően már csupán az volt a dolga, hogy megtartsa előnyét és a saját versenyére koncentráljon. A holland pontosan ezt tette és óriási előnnyel intette le az első helyen a kockás zászló.

„Hihetetlen a tömeg, elképesztő Checo csapattársaként itt lenni Mexikóban. Alapból is jó idejönni, de így egészen elképesztő. Nagyon jók a szurkolók és imádják ezt a sportot” – kezdte David Coulthardnak adott interjújában a futamgyőztes, a leintést követően.



A volt F1-es ezt követően a rajtról érdeklődött Verstappennél. „Nagyon jól sikerült! Próbáltam minél később fékezni, onnantól kezdve pedig csak annyi volt a dolgom, hogy a pályán tartsam az autót. A harmadikról az első helyre kerültem és ez megalapozta a versenyemet. Ezt követően már csak arra kellett figyelnem, hogy megtartsam az előnyömet és végig a saját versenyemre koncentráljak” – fejtette ki a holland.

Természetesen a világbajnoki cím is szóbakerült, Verstappen ugyanis úgy áll most 19 ponttal riválisa előtt, hogy már csupán négy futam van hátra a szezonból. „Nagyon sok van még hátra! Jól állunk, de nagyon gyorsan fordulhat a kocka. Várom a Brazil Nagydíjat, onnan is nagyon szép emlékeim vannak” – hangsúlyozta a bajnoki éllovas, aki megnyugtató választ adott arra vonatkozóan, hogy van-e olyan probléma, amely aggodalomra ad okot az elkövetkező versenyeken. „Ez egy nagyszerű futam volt. Minden rendben ment, a tempónk pedig kiváló volt” – zárta gondolatait az immáron tizenkilencszeres futamgyőztes.

A Red Bull tehát összességében eredményes hétvégét zárt, mind Verstappennel, mind konstruktőri szempontból. Sergio Perez hazai futamán végül csak a dobogó harmadik fokára tudott felállni, de ez a csapat számára azt jelentette, hogy újra versenybe kerültek az első helyért, ugyanis immáron csupán egyetlen ponttal vannak lemaradva a Mercedes mögött. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: