DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Lenyűgöz ez a sport

Ahogyan pilótáit, úgy Toto Wolffot is abszolút meglepetésként érte, hogy a Mercedes ekkora erőfölénybe került a Red Bull-lal szemben az időmérőn. Úgy érzi, most elkapták a fonalat.

A szabadedzéseket követően mindenki azt várta, hogy Verstappenék lesznek fölényben a Mexikóvárosi Nagydíj kvalifikációján, ehhez képest jókora hátrányt szedtek össze a Mercedesekkel szemben, az pedig csak külön meglepetés, hogy az Ezüst Nyilak – akik idén először sajátították ki az első rajtsort – Bottas, Hamilton sorrendben végeztek az időmérőn.

Ez nemcsak a pilótákat, de a Mercedes csapatfőnökét is ugyanúgy meglepte, Wolffnak gyakorlatilag leesett az álla a történtektől: „Ez a sport folyamatosan lenyűgöz engem! Hihetetlenül gyorsan változnak a dolgok, egyik pillanatról a másikra” – mondta Wolff a Sky Sports riportereinek.



„Austinban mi voltunk dominánsak pénteken, aztán szombaton visszaestünk. Most fordult a kocka, és mi találtunk valamit a Q2-ben. Szerintem már-már mind azon gondolkodtunk, hogy mihez kezdünk majd a harmadik és a negyedik pozícióból vasárnap.”

„Most egy kicsit előnybe kerültünk, és azt érzem, hogy elkaptuk a fonalat, ami nagyszerű, de emellett is tökéletes munkára lesz szükségünk. Szakaszról szakaszra tanultunk az autó viselkedéséről, de a Red Bull nekem úgy tűnt, egyáltalán nem fejlődött az időmérőn.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: