DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton: Ugyanúgy meg vagyok döbbenve, mint mindenki

Mindenki meglepetésére Mercedes 1-2-vel ért véget a Mexikói Nagydíj időmérője. Hamilton maga sem érti, hogy sikerült a Q3-ban megfutniuk a két leggyorsabb kört.

Mondhatni borítékolható volt a szombati időmérő végeredménye, a szabadedzéseken nyújtott teljesítmény alapján ugyanis egyértelmű volt, hogy a Red Bull dominál a mexikói pályán. Arról szólt a fáma, hogy a két vörös bika közül vajon ki kerül majd a pole-pozícióba, és hogy a csapat hagyja-e Perezt Verstappen elé kerülni hazai versenyén, ám arra senki nem gondolt, hogy a Mercedes keresztülhúzhatja a Red Bull számításait.

A Q3-ban azonban Valtteri Bottas mellett Lewis Hamilton is olyat húzott elő, amelyen ők maguk is meglepődtek, legalábbis látszólag. A finn így az első, míg a brit a második rajtkockából indulhat vasárnap. A rivális, Max Verstappen csupán a harmadik.



„Valtteri csodálatos munkát végzett. Elképesztően jól vezetett az elmúlt néhány versenyen! Ez igazán nagyszerű a csapat számára. Annyira keményen dolgoztak, de nem gondoltuk volna, hogy megvan a tempónk ezen a hétvégén. Szóval az, hogy mindketten az első sorból indulunk, igazán különleges” – kezdte Hamilton az időmérő leintése után. 

„Igazából fogalmam sincs, hogy mi történt. Egy szakaszon hat tizeddel is előttünk volt a Red Bull, majd néggyel, de bármi is történt, miután eljutottunk ide, egyszerűen jobb volt a tempónk. Ugyanúgy meg vagyok döbbenve, mint mindenki más, de elfogadom.”

Vajon sikerül megfordítani a papírformát, és egy olyan pályán tud győzedelmeskedni vasárnap a Mercedes, ahová mindenki a rivális csapatot várta? Nemsokára kiderül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: