DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Perez szerint a Red Bull engedi győzni Mexikóban

Megostromolták az újságírók Sergio Perezt: elengedné-e Verstappent a hazai versenyen, ha a győzelmet bukná vele? A versenyző még nem tárgyalt erről csapatával, de úgy érzi, teljes támogatást fog kapni – és a Red Bull is akarja, nyerjen Mexikóban.

Hatalmas a rajongás Sergio Perez irányába hazai versenyén, a Mexikóvárosi Nagydíjon, a helyi sztár pedig most először ül győzelemre képes autóban. A hétvégét megelőző csütörtöki FIA-sajtótájékoztatón az újságírók megrohanták a Red Bull pilótáját, arról faggatva, engedi-e számára az istálló, hogy nyerjen, ha Max Verstappen előtt áll a versenyen – és vajon hogyan reagálna egy csapatutasításra a mexikói közönség.

„Remek lenne, ha ilyen problémám adódna… Minden a helyzettől függ” – válaszolta Perez. A részt vevő sajtónak, közte a Formula.hu-nak kifejtette: „Az ilyen döntéseket általában a verseny közben hozzuk meg, az események hevében. Meglátjuk, milyenek lesznek a körülmények. De biztos vagyok benne, hogy a teljes Red Bull csapat azt akarja, hogy ha valamelyik versenyen én győzzek, akkor ezen.”



Egy másik riporter más szavakkal megismételte nagyjából ugyanezt a kérdést – Perez ezúttal így felelt: „Mindenki nagyon lelkes, a csapat és a tömeg is. Ez egy nagyon különleges helyszín számunkra. A harc nagyon intenzív. Meglátjuk a verseny során, de nagyon biztos vagyok benne, hogy a csapaton belül mindenki akarja, hogy nyerjek ezen a versenyen. Biztos, hogy teljes támogatást fogok élvezni mindenki részéről a csapatban.”

„Nem látom sok értelmét, hogy beszéljünk erről” – mondta egy újabb kérdésre, amely arra vonatkozott, a Red Bull-lal tárgyaltak-e erről a lehetséges forgatókönyvről. „Talán majd szombaton megejtjük ezt a beszélgetést, ha látjuk, hol állunk. De egyelőre nincs semmi garancia arra, hogy egyáltalán ilyen pozícióban leszünk. Remek probléma lenne csapatszinten, de egyelőre nem beszéltünk meg semmit.”

Az újságírók még a Perezzel párba osztott Daniel Ricciardót is megkérdezték, mit tenne, ha neki kellene elengednie az Ausztrál Nagydíjon csapattársát.

„Jelenleg a válaszom nem” – válaszolt az ausztrál McLaren-sztár, de aztán árnyalta a képet: „De nézd, ha az év utolsó versenye lenne, és ha ezen a pozíciócserén múlna a világbajnoki cím, az már egy komplexebb döntés lenne. De egy hazai győzelem, az egy gyerekkori álom, és ha az ember kiharcolta a pályán, akkor úgy vélem, meg is kell szereznie” – magyarázta Ricciardo, aki azt is elmondta, ő is Perez győzelméért szorít a mexikói hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: