DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: Ez jól kezdődik

Az első edzés hátrányából a nap végére előny lett, ráadásul nem is kicsi. Max Verstappen összességében elégedett azzal, amit a Mexikóvárosi Nagydíj hétvégéjének nyitónapján tapasztalt.

A Red Bull erős pályájának számító Mexikóban kicsit keresgélnie kellett Verstappennek, mire megtalálta a tempót, addig pedig a két Mercedes állt az élre, Valtteri Bottas-Lewis Hamilton sorrendben. Helyi idő szerint délutánra aztán a holland helyretette a riválisokat, majdnem fél másodperccel kerülve eléjük.

Nem meglepő módon a vb-éllovas elégedetten nyugtázta a napot, még úgy is, hogy nem volt végig könnyű dolga. „Elég jó nap volt. Persze mindig próbálunk javulni, dolgozni azon, hogy jobb legyen az autó. Az első szabadedzésen a pálya is nagyon koszos volt, de a másodikra már tisztult” – emlékeztetett a nem mindennapi körülményekre.



A pénteki tapasztalatok alapján azonban igencsak optimistán tekint az előtte álló két napra, a rajongók újabb jó Verstappen-hétvégére számíthatnak. „Az autó egész jól dolgozik. Van néhány dolog, amin még finomítani kell, de jól fest a helyzet. Most minden rendben, de holnap is ott kell lennünk. Összességében ez pozitív kezdet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: