DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Nem ide várta magát a McLaren

Sem Lando Norris, sem Daniel Ricciardo nem örülhet annak, amit csapatuk a Mexikóvárosi Nagydíj péntekjén mutatott. Egyelőre nem a Ferrarikkal vannak harcban, ahogy azt kellene.

A hétvégét megelőzően még mind a Ferrari, mind a McLaren arra készült, jön a párbajuk következő fordulója. Ehhez képest a wokingiak meglepően hátulra soroltak be az eredményjelzőn: mindkét edzésen a tízen kívül zártak mindkét pilótájukkal.

Lando Norris nem is próbált szépíteni, amikor a péntekjéről kérdezték, de igyekezett megnyugtatni mindenkit, annyira azért nem reménytelen a helyzet. „Nem volt túl jó napunk. Az első szabadedzésen nagyon szenvedtünk, eléggé le voltunk maradva. Kiderült, hogy kicsit nehezebb dolgunk van itt, mint amire számítottunk a megérkezésünkkor. Megtankolva és kevés üzemanyaggal is elmarad a tempónk, szóval a feladat adott estére. De azt hiszem, tudjuk, merre a jó irány” – nyilatkozta a második gyakorlás végén a brit.



A probléma a fiatal pilóta szerint komplex, így nem is csak egy kis lépést kell tenni előre – de reméli, lesz elég idejük a nagy ugrásra. „Figyelembe véve, hogy mennyi időt kellene találnunk, remélem, hogy nem csak kis fejlődés lesz majd. De nem is egyszerű itt előrelépni. Szenvedünk az autó egyensúlyával, a magaslattal, a tapadással” – sorolta a hátráltató tényezőket.

Ő úgy tűnik, megúszta ennyivel, csapattársa azonban igazán rosszul járt. George Russellhez hasonlóan – akinek büntetés is kinézhet – Daniel Ricciardónál is váltógondok merültek fel, ami jelentős részt harapott ki a pályán töltött idejéből. „Problémánk adódott, így visszajöttem a bokszba, hogy ellenőrizzünk néhány dolgot. Nem is mentem aztán már ki. Megtettem pár kört a kemény keveréken, és ennyi volt. Össze kell raknunk holnapra, meglátjuk, sikerül-e” – kommentálta a történteket az ausztrál.

Ő sem pesszimista azért, bár látja a lemaradást, nem tartja reménytelennek a helyzetet. „Még nem kell leírni minket. Nyilván van teendőnk, de semmi sem elérhetetlen. Csak meg kell találnunk a tempót” – bizakodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: