DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Horner szerint Wolff pantomimes megjegyzése hízelgő

Christian Horner hízelgőnek érzi Toto Wolff legutóbbi megjegyzését, miszerint ő egy pantomim főszereplője. Megjegyezte: a Mercedes csapatfőnökének mindig sok mondanivalója van.

A Red Bull 2013 óta nem állt ilyen közel a világbajnoki cím megszerzéséhez. Az egyéni bajnokságot jelenleg holland pilótájuk, Max Verstappen vezeti, mögötte 12 ponttal lemaradva áll a mercedeses Lewis Hamilton. Austinban csökkentették hátrányukat, így mostanra a konstruktőri bajnokságban is csupán 23 ponttal vannak lemaradva. A csata elképesztően kiélezett, és természetesen a pályán kívül, pszichológiai hadviseléssel is kiegészül, azonban nem csupán a két bajnoki rivális, hanem a csapatfőnökök között is.

A mexikói hétvége előtt Toto Wolff interjút adott a Daily Mailnek, amelyben Christian Hornert „egy pantomim főszereplőjének” nevezte, reflektálva társa Drive to Survive-beli alakítására. Nem ez volt azonban az első odaszúrás, a két csapatfőnök több provokáló és vicceskedő megjegyzést tett egymásra, ami még tovább fokozta a pályán zajló csatát övező drámát. 

Wolff még júniusban „kis szélzsáknak” nevezte Hornert, míg a Red Bull hangosan kritizálta Hamiltont az egy hónappal későbbi, Verstappennel való ütközés miatt. Horner azt is megjegyezte, hogy Wolff nincs hozzászokva a nyomáshoz, amelyet most ők helyeznek rájuk. Az osztrák csapatfőnök cáfolta ezt az állítást. 



Toto Wolff legutóbbi megjegyzésére Horner azt felelte: „Mindannyian tudjuk, hogy Totónak sok mondanivalója van. Tulajdonképpen nagyon hízelgő, hogy főszereplőnek nevezett. H utánanézel ennek a definíciónak, láthatod, hogy ahhoz, hogy főhősöd legyen, szükség van egy antagonistára (ellenfélre) is. Mondhatnánk, hogy Toto elég jól betölti ezt a szerepet. Ha pantomimről lenne szó, akkor pedig a pantomim-nő szerepe felelne meg neki leginkább.”

Horner szerint minden azon múlik, mi történik a pályán. „Úgy gondolom, ez egy nagyszerű verseny a csapatok között. Nincs akadály, a pilóták harcolnak a pilótákkal, a motorszállítók a motorszállítókkal, autó az autó ellen, és ez fantasztikus. Imádjuk ezt. Időnként rád dobnak pár csípős megjegyzést, de én ezt néha kritikának, máskor kifejezetten dicséretnek veszem.”

Horner szerint ez a sok gúnyos megjegyzés számukra csupán zaj. Azt ugyanakkor elismerte, ez a bajnoki cím lenne a legkedvesebb a Red Bull számára. „Nincs bajom Totóval, szerintem remek munkát végzett a csapatnál, amelyet megörökölt. A Mercedes egy fenomenális csapat, nagyszerű dolgokat értek el és természetesen megvan a tisztelet a két csapat között. De ez egy verseny. Nem lehet csak úgy elfogadni, ha elbukunk. Ha elfogadjuk, hogy a Mercedes minden futamot nyer, az elég unalmas, és akkor miért is vagyunk itt? Természetesen azért, hogy versenyezzünk. Vállalni akarjuk a kihívást, és immáron hét hosszú szezon óta küzdünk azért, hogy eljussunk ebbe a pozícióba, hogy felvehessük a harcot a Mercedesszel” – fejtette ki a Red Bull csapatfőnöke. 

„Versenyhelyzetbe kerültünk. Biztosak akarunk lenni abban, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a maximumot hozzuk egészen az év végéig. Ha sikerül, ez lesz a legnagyobb eredményünk az F1-ben” – tette hozzá Horner. 

Egyértelmű tehát, hogy az idei év jelenti a Mercedes eddigi legnagyobb kihívását a 2014-es győzelmi sorozat kezdete óta, és szintén ez az első év, amikor a Red Bull a konstruktőri bajnokság első helyéért küzd a 2013-ban lezárult, egymást követő négy győzelem után. Nem csoda, ha a két csapat gyakran egymásnak feszül, legyen az pályán kívüli, vagy versenyzés közbeni erőfitogtatás, olykor pszichológiai hadviselés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: