DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Alonso: Hamilton meg fog roppanni a nyomástól

A kétszeres F1-es világbajnok úgy látja, hogy a Mercedes britjén a korábbiaknál nagyobb a teher. A spanyol szerint Verstappen ellenben remekül kezeli a brit sajtó részéről érkező nyomást is.

Izgalmas szezonhajrára van kilátás 2021-ben a Formula-1-ben, hiszen Max Verstappen és Lewis Hamilton között mindössze 12 pont a különbség a világbajnoki tabellán. Sokan elmondták már a véleményüket, hogy szerintük ki kerül ki győztesen az elmúlt évek legkiélezettebb harcából – most Fernando Alonso is beállt a sorba, aki szerint Hamilton meg fog törni a holland kihívója által jelentett nyomástól:

verstappen-hamilton-2021-dppi_1



„Hogy azt gondolom-e, hogy Lewis össze fog roppanni a nyomástól? Igen, köszönhetően Maxnek. Ez száz százalék” – fogalmazott az Alpine versenyzője, bár érdemes hozzátenni, hogy mindezt a holland De Telegraafnak nyilatkozta. „Amikor Lewisnak csak a csapattársával, Valtteri Bottasszal kellett megküzdenie a vb-címért, minden nagyszerű volt. Most érez némi nyomást, és ez gondot is fog jelenteni neki.”

Alonso az idény korábbi részében utalt már, hogy annak idején a saját bőrén is tapasztalta, hogy a nem brit pilótáknak sokkal nehezebb a dolguk az F1-ben a túlnyomórészt szigetországi média miatt, de a kétszeres vb-első szerint ezt is jól kezeli Verstappen: „Látható az idei szezonban, hogy újra beindult a brit gépezet. Max azt remekül kezeli. Nagyon érdekes ez a bajnokság a pályán kívül is.”

A 40 éves versenyző arról is szót ejtett, hogy Verstappen és Hamilton két ütközését is eltérően ítélték meg és másképpen csapódott le a közvéleményben: „A silverstone-i kontakt után a Red Bull ugyan próbált beavatkozni, de amúgy eléggé csendes maradt minden. A monzai ütközést követően sokkal nagyobb volt a visszhang. Max pedig rajthelybüntetést kapott a következő futamra. Szerintem ezt senki sem igazán értette, de ez is része a bizonyos helyekről érkező nyomásnak” – fogalmazott Alonso, aki kiemelte: mindezektől függetlenül mindkét vb-aspiráns teljesítményét maximálisan elismeri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: