DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem a pénz miatt nem lesz Andrettié az Alfa

Nagyon közel volt az F1 ahhoz, hogy újabb amerikai tulajdonú csapata legyen, az Alfa Romeo azonban végül nem kerül Andretti kezébe. Az üzletember tisztázta, miért döntött így.

Sokáig tartotta magát a paddockban az a pletyka, miszerint a tengerentúlon sikeres Michael Andretti – az F1-legenda Mario Andretti fia – a Formula-1-be is beszállna, méghozzá az Alfa Romeo-Sauber csoporton keresztül, amit meg kívánt vásárolni. Napokkal ezelőtt aztán kiderült, ebből semmi nem lesz, mert a felek nem tudtak megegyezni az anyagiakon.

Bár a sajtó próbálta faggatni a pilótáktól kezdve a vezetőkig az összes potenciális érintettet, az ügy homályos volt. Most azonban, a füstbe ment terv hírére maga Andretti is mikrofon elé állt, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba. Szerinte fenntartásokkal kell kezelni azt, amit az elmúlt hetekben olvashattak a médiában.

„Ne higgyenek a pletykáknak, amik arról szólnak, hogy miért nem történt meg. Semmiféle pénzügyi vonatkozása nincsen. Sokkal inkább vezetőségi problémákról van szó. Sajnos az utolsó utáni pillanatban merültek fel ezek, így ki kellett hátrálnunk az egyezségből, mert nem tudtuk elfogadni. Mindig azt mondom, hogy csak akkor vágunk bele, ha jó nekünk, de ez nem volt jó” – nyilatkozta Andretti.



Az F1-es álomról ettől még nem tett le, akár csapattulajdonosként, akár egy pilótát patronálva szerepel még a tervei között a száguldó cirkusz. „Óriási sztori lett volna. Kár, hogy nem jött össze, de nem adom fel” – jelentette ki. Csatlakozásának minden bizonnyal a sport tulajdonosai is örültek volna, honfitársak lévén, Andretti szerint azonban nem segítették őt, hogy ez valóra váljon.

Amíg nem talál más módot a részvételre, addig az IndyCarban szereplő Colton Herta útját egyengeti, akit a királykategóriába szán. „Nyilvánvalóan ha bármikor lenne egy csapatunk, őt választanánk, hogy amerikai pilóta is legyen. Ő lenne a tökéletes erre a feladatra. Mindenképpen megpróbálunk neki ülést szerezni, mert hiszem, hogy versenyképes lehet Európában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: