DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mi lesz veled, Alfa? Andrettit a Sauber központjában látták

Michael Andretti még a nyáron nyilatkozta, hogy mindenképpen szeretne magáénak tudni egy Formula-1-es csapatot a közeljövőben. Úgy tűnik, már talált is magának egyet.

Michael Andretti - a legendás Mario Andretti fia, aki 1978-ban Formula-1-es világbajnok volt, négy alkalommal hódította el az IndyCar bajnokának járó serleget, valamint a NASCAR-ban is futamokat nyert – maga is versenyzett korábban a száguldó cirkuszban.

Bár versenyzői tehetsége elmaradt apjáétól, üzleti érzéke annál kifinomultabb. Még augusztusban megírtuk, hogy az amerikai versenyzőcsaládból származó üzletember és egykori versenyző szeretné, ha saját csapata lehetne az F1-ben is.



Nos, úgy tűnik, hogy inkább előbb, mint utóbb szeretne belevágni ebbe a projektbe Andretti, aki az olasz Formulapassion.it információi szerint a svájci Hinwilben járt a hét elején. A Sauber és az Alfa megállapodása ugyan még a jövő év végéig érvényes, de mint tudjuk, az F1-ben bármi megtörténhet.

A forrás azt is említi, hogy az üzlet, amivel teljesen fölvásárolná a Sauber istállóját Andretti, 350 millió dollárba kerülne, de ez sem tántorítja el az amerikait. Az Alfa Romeo és a Sauber között eddig csak együttműködés folyt, viszont úgy tűnik, Andrettinek feltett szándéka, hogy magát a csapatot vásárolja meg, amivel eltűnhet egy legendás név a Formula-1-ből, viszont kapnánk helyette egy másikat.

Egyelőre nyilván semmi sem vehető készpénznek, és ha lesz is valami az üzletből, az sem kizárt, hogy 2023-tól kezdődően. Jelenleg az Alfánál 2022-re Valtteri Bottas helye biztos, azonban még nem döntöttek Antonio Giovinazzi üléséről Hinwilben, de ha Andretti közbelép, ő alighanem örülne egy amerikai pilótának a száguldó cirkuszban.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: