DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Giovinazzi: Nem ideális a bizonytalanság

Nem tudja, hogy ez jó vagy rossz hír-e, de még mindig nem tisztázódott, hogy maradhat-e az olasz 2022-ben is az Alfa Romeo F1-es pilótája – mindenesetre örülne, ha hamarosan eldőlne a kérdés.

Egyetlen kiadó hely van a 2022-es Formula-1-es mezőnyben: az Alfa Romeo Racing nem jelentette még be, ki lesz a Mercedestől érkező Valtteri Bottas csapattársa. A legfőbb esélyesként korábban Guanyu Zhout emlegették a tőkeerős támogatóinak is köszönhetően, az előző hetekben viszont felmerült Colton Herta érkezése az andrettis hírek kapcsán – ám az amerikai pilóta leigazolása alighanem lekerült a napirendről azáltal, hogy meghiúsult a felvásárlás.

giovinazzi-dppi-2021



Arra egyre kevesebb esély mutatkozik, hogy Antonio Giovinazzi megtarthatja az ülését, de az olasz a Mexikóvárosi Nagydíj helyszínén nyilatkozva elmondta: továbbra sem tudja, mit tartogat a jövője.

„Nem tudom, hogy ez jó vagy rossz hír-e, de egyelőre nincsenek híreim. Meglátjuk a következő hetekben. Remélhetőleg valami kialakul, de ahogy mondtam, nem tudom, hogy ez jó hír-e vagy rossz” – nyilatkozta Giovinazzi a sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt. A versenyző hozzátette: minden héten érdeklődik a fejleményekről a csapatnál, de eddig nem tudták megmondani neki a döntést.

Mindenesetre a helyzet nem igazán tetszik az idén eddig csupán egyetlen pontot gyűjtő olasznak: „Egyértelmű, hogy nem ideális helyzet úgy megérkezni a pályára, hogy nem tudod, mit fogsz csinálni jövőre és mi fog történni, de ez van. Remélhetőleg hamarosan megtudjuk a jó vagy rossz híreket, hogy legalább tudjuk, mi fog történni, ez mindenkinek jobb lesz csapaton belül. Nem könnyű ez, de nem igazán tudok kezdeni vele semmit. Az egyetlen, amit tehetek, hogy gyorsan vezetem az autót, szállítom az eredményt, onnantól kezdve viszont már nem az én döntésem. Szóval ez a kérdés inkább Frednek szól, nem nekem” – utalt Frederic Vasseur csapatfőnökre a pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: