DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Verstappen: Hihetetlenül fontos a következő három futam

Felkészült a Mexikó–Brazília–Katar erőltetett menetre a Red Bull hollandja, de tudja, hogy kritikus ez a három verseny a vb-harc szempontjából. Perez eközben hazai győzelemről álmodik.

Mexikóvárosba érkezik az előttünk álló hétvégén a Formula-1-es mezőny, a vb-éllovas Max Verstappen és a Red Bull pedig az austini siker után bizakodva várhatja a futamot, hiszen korábban kétszer is nyerni tudtak már a magaslati helyszínen, ahol hagyományosan jól szerepelnek az energiaitalosok. A fiatal holland pilóta is várja már a hétvégét – minderről így beszélt csapata előzetesében:

„Jó emlékeim vannak Mexikóból a két győzelemmel. Már várom, hogy ott versenyezhessek, főleg azok után, hogy egy ideje nem lehetett oda utazni. Tudom, hogy sokkal több szurkolónk lesz most, hogy Checo is itt van a csapatban, szóval várom, hogy láthassam őket a pályán, és persze remélhetőleg versenyképesek lehetünk a hétvégén.”

verstappen-redbull-2021-austin



A Mexikóvárosi Nagydíj a Brazíliával és Katarral kiegészülő tripla első állomása, ami igencsak erőltetett menetnek ígérkezik, de Verstappen készen áll – és egyúttal tudja, hogy kritikus lehet a most következő három verseny: „Várom már és izgatott vagyok, noha tudom, hogy sűrű három forduló lesz! Hihetetlenül fontos nekem és a csapatnak is, hogy megpróbáljuk erősen teljesíteni a következő három futamot most, hogy a bajnokságért harcolunk. Sok utazás és időeltolódás lesz, de várom, hogy újra pályán lehessen Mexikóban, majd Brazíliában, utána pedig várom az új helyszín, Katar által jelentett kihívásokat.”

Mindeközben a másik Red Bullt vezető Sergio Perez a hazai nagydíjára készül, méghozzá először úgy, hogy olyan autóban ül, amellyel akár a futamgyőzelemre is esélye lehet. A mexikói pilóta ennek fényében készül a hétvégére – amely előtt egyébként egy bemutatót is fog tartani Mexikóváros utcáin:

„Hihetetlenül izgatott vagyok, rettenetesen várom! A hazám végig elképesztő mértékben támogatott a pályafutásom során, és mindig imádom, hogy van lehetőségem a hazai közönségem előtt versenyezni. Az emberek mindig ledöbbennek, mekkora szurkolást kapok itt Mexikóban, de mindig is támogattak, már a karrierem kezdetétől fogva. Nagyszerű, hogy végre olyan csapatunk és autónk van, amellyel hazai győzelemről álmodhatunk. Esélyünk van, hogy nagy eredményt érjünk el a hétvégén, szóval igyekszem a lehető legjobban felkészülni, aztán meglátjuk, mire lehetünk képesek.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: