DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Rosberg töretlenül hisz Hamilton győzelmében

Max Verstappen újra legyőzte Lewis Hamiltont, Nico Rosberg mégis megingathatatlan; továbbra is állítja, volt csapattársa képes lesz legyőzni a hollandot az idei világbajnokságban.

A két bajnoki rivális Austinban sem kímélte egymást, ám ezúttal tiszta harcban küzdöttek meg a győzelemért. Verstappen végül kivédte Hamilton kései próbálkozását, amivel 12 pontos előnyhöz juttatta magát öt futammal a vége előtt. 

Egyre többen hisznek a fiatal holland végső győzelmében, ám Nico Rosberg, aki 2014 és 2016 között háromszor próbálta meg elorozni Hamiltontól a világbajnoki címet, ám ez csupán egyszer sikerült neki. Ettől függetlenül pontosan tudja, a brit milyen kemény ellenfél, épp ezért már többször is hangot adott elképzelésének, miszerint végül úgyis Hamilton kerül ki győztesként az eddig megjósolhatatlan harcból. 

„Izgalmasabb, mint valaha. Hihetetlen!” – mondta Rosberg a Sky Sports-nak a COP26 konferenciáján Glasgow-ban. „Nemzedékünk két legjobbja egymás mellett halad, Verstappen pedig elképesztő formában van. Valahogy mégis azt gondolom, hogy Lewis a tapasztalatainak köszönhetően a végén megcsinálja.”



Ha Rosbergnek igaza lesz, az azt jelentené, hogy Hamilton történelmet ír, és nyolcszoros világbajnokként meghaladja Michael Schumacher megdönthetetlennek hitt rekordját. Verstappen ezzel szemben első világbajnoki címéért küzd. 

Nico Rosberg továbbra is az utolsó pilóta, akinek 2016-ban sikerült legyőznie Lewis Hamiltont, mégis ő hisz a leginkább a hétszeres világbajnokban. „Lewis már hétszer megcsinálta! Ennyiszer nyert, és a szezon vége felé kilencszer vagy tízszer vívott címharcot. Max számára ez az első alkalom, hogy ilyen extrém helyzetbe kerül” – tette hozzá a német.

„Az az álmod a tét, hogy Formula-1-es világbajnok legyél, nem igazán tudod, lesz-e még esélyed, a jövő évi szabályváltozások miatt ugyanis nem lehet megjósolni, a Red Bull továbbra is versenyképes lesz-e. Sok minden forog kockán és Max-ra nyomás nehezedik. Kezelnie kell egy olyan helyzetet, amit még nem igazán ismer” – fejtette ki Rosberg, akit egyébként lenyűgözött, ahogy Verstappen megbirkózik a címharc jelentette nyomással. 

„Eddig elképesztően teljesít. Az ember nem is veszi észre, hogy nyomás alatt van. Hihetetlen, ahogy megbirkózik ezzel. Ezért is olyan erős ezekben az időkben. Lássuk, hogyan folytatódik” – hagyta nyitva az ajtót a német világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: