DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Rosberg: A végén szinte mindig Hamilton nyer

Nincs, aki megjósolhatná, ki lesz az idei szezon világbajnoka a két rivális, Lewis Hamilton és Max Verstappen közül. Nico Rosberg azonban szinte biztos benne, hogy végül Hamilton kerül ki győztesként.

A bajnoki címért folyó csata egész évben szoros volt, és egyre inkább úgy tűnik, hogy a szezon utolsó versenyei is ebben a szellemben folytatódnak. A brit korábbi csapattársa, Nico Rosberg a 12 pontos hátrány ellenére is hisz abban, hogy a szezon végén Lewis Hamilton kerül majd fölénybe, ezzel elnyerve nyolcadik világbajnoki címét. 

A német korábban is hangoztatta már, hogy szerinte Hamilton egy őstehetség, minden idők legjobbja. Nem csoda, ha úgy gondolja, a hátralévő öt futamon Hamilton még fordíthat a jelenlegi álláson.

„Valahogy még mindig inkább Lewisra voksolnék. Tapasztalatból mondom, és mert a végén szinte mindig ő nyeri meg!” – mondta Rosberg a Sky Sportsnak adott interjújában. „Olyan nehéz legyőzni őt! Ezért gondolom úgy, hogy még mindig meg tudja csinálni!” 



Bármi legyen is a vége, egy biztos: a volt csapattárs izgatottan követte a küzdelem kibontakozását, mindemellett lenyűgözi, hogy Hamilton és Verstappen mennyire közel állnak egymáshoz mind teljesítményben, mind az autók tekintetében. „A Mercedes és a Red Bull szinte pontosan ugyanolyan, a pilóták pedig egy szinten és egy saját bajnokságban vannak. Senki nem tud lépést tartani velük” – fejtette ki a német. „Az utolsó versenyek elképesztően szorosak lesznek… Annyi minden fog még történni!”

Rosberg pontosan tudja, milyen kihívást jelent Hamiltonnal versenyezni a világbajnoki címért, hiszen ő volt az utolsó pilóta, aki le tudta győzni a mostanra hétszeres világbajnokot 2016-ban. Akkor a német öt pont előnnyel nyerte meg a bajnokságot csapattársa előtt, majd visszavonult a versenyzéstől.

A jelenlegi felállás szerint Verstappen 12 ponttal áll Hamilton előtt a tabellán, míg a Mercedes 23 ponttal vezeti a konstruktőri bajnokságot a Red Bull előtt, öt futammal a szezon vége előtt. A brit azonban továbbra is bizakodó. Annak ellenére, hogy csupán másodikként intette le a kockás zászló az USA Nagydíjon, kijelentette: „Még nincs vége!”, majd megfogadta, hogy tovább küzd a győzelemért.

A bajnoki riválisok legközelebb a Mexikói Nagydíjon bizonyíthatnak, november 5-7-én. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: