DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Lewis a valaha volt legtehetségesebb”

Elismerő szavakkal nyilatkozott egykori csapattársáról és riválisáról 2016 világbajnoka. Némileg össze is hasonlította a két hétszeres világbajnokot, a honfitárs Schumachert és Hamiltont.

Emlékszünk még, micsoda párharc zajlott Nico Rosberg és Lewis Hamilton között együtt töltött Mercedeses éveik idején? A gyerekkori jó barátok akkor már nem voltak olyan jóban. Hogy azóta mennyit változott a helyzet, azt pontosan talán csak ők tudják, mindenesetre Rosberg nem rest szépen beszélni egykori csapattársáról.

A Motorsport-Total.com szakportálnak adott friss interjújában is ezt tette, méltatta a hétszeres világbajnokot, összevetve őt a sportág másik, hasonlóan sikeres karakterével, Michael Schumacherrel is. Rosberg szerint összességében a brit a legkiemelkedőbb. „Lewis egy őstehetség, ebből a szempontból ő a valaha volt legjobb. Erre alapoz is, fenomenális benne ez az ösztön” – kezdte 2016 világbajnoka.



Amikor a német legendával hasonlította össze, inkább ellentéteket vélt felfedezni. „Nagy különbség köztük a szorgalom. Lewis utál tesztelni. Michael pedig minden egyes nap tesztelt volna, még hétszeres világbajnokként is, mert tudta, hogy mindig tanulhat egy kicsit. A szorgalomról és a szenvedélyről van itt szó.”

Hamilton javára is fel tudott azonban hozni példaként néhány jellemzőt. A sajtóval szerinte a címvédő bánik jobban. „Amiben nagyon-nagyon jó, az a politika, a média. Rendkívül okosan csinálja. De a pályán is, kétes helyzetekben valahogy sosem az ő hibája. Mindig az ellenfélé” – mutatott rá. Konkrétabb példákért lapozzunk vissza az idei év hírei között.

Látva viszont, hogy Hamilton még hét címmel a háta mögött is harap, Rosberg már a saját eredményére is másképp tekint. „Nem kötődök érzelmileg annyira ahhoz, hogy Michaelnek kellene tartania a rekordot. Amit viszont egyre inkább látok, hogy irtózatosan gyors, és ezáltal csak még büszkébb lehetek arra, hogy legyőztem őt ugyanabban az autóban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: