DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Binotto szerint a mexikói pálya a Ferrarinak kedvez majd

A Ferrari fontos pontokat hozott Austinban a McLaren ellen, most pedig abban bíznak, hogy a mexikói pálya tengerszint feletti magassága ismét nagy előnyt biztosít majd számukra a rivális csapat ellen.

Mindössze három és fél pont a maranellóiak lemaradása a McLaren mögött, öt futammal a vége előtt. A nemrégiben végrehajtott motorfrissítésnek köszönhetően egyértelműen javult a Ferrari teljesítménye, a csapat ezért egyre bizakodóbb, céljuk pedig a Red Bull és a Mercedes mögötti harmadik hely megszerzése a konstruktőri bajnokságban. 

Az olasz istálló Austinban bizonyította fejlődését, ahol rendkívül elégedettek voltak Charles Leclerc negyedik helyezésével. A monacói ugyanis közel 25 másodperccel a mclarenes Daniel Ricciardo előtt végzett, ami azért is különösen fontos és kiemelkedő eredmény, mert Austin gyors kanyarokkal és hosszú egyenesekkel tűzdelt pályájának nem feltétlenül kellett volna kedveznie a Ferrarinak.



Mattia Binotto, a maranellóiak csapatfőnöke levonta a következtetéseket és az Austinban történtek után úgy véli, Mexikó egyedülálló természete előnyükre válhat majd, ugyanis ott a csapatok a legnagyobb szárnyakat használják, így a körülmények miatt a pálya még jobb vadászterület lehet a számukra, jobb is, mint Austin.

„A mexikói egy olyan pálya, ahol az erőérzékenység kevésvé fontos és minimális leszorítóerővel versenyzünk. Így bár továbbra is van lemaradásunk a Mercedes-motorhoz képest, úgy gondolom, ez a pálya nekünk kedvez majd” – foglalta össze gondolatait Binotto.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: