DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso a jerezi pályát akarja

Több helyszín is szeretne részese lenni az F1 versenynaptárának, de a pilótáknak is megvannak a maguk kívánságai. Fernando Alonso azt szeretné, ha Jerezben is tartanának futamot a jövőben.

A Formula-1 idei naptára is tartalmazott új vagy éppen visszatérő versenyeket, ilyenre pedig a következő években is láthatunk majd példákat. Az egyértelműen látszik, hogy a korábban megszokott menetrend folyamatosan formálódik és akár az is előfordulhat, hogy egy országban három futamot tartsanak meg. Az Egyesült Államok már jövőre két versenyt rendezhet, de ez a szám tovább nőhet.

A hírek szerint Spanyolország is növelné a versenyek számát, legalábbis ez derült ki a regionális turisztikai miniszter, Juan Marin szavaiból.

„Tartalékként az első helyen állunk. Abban a pillanatban, amikor egy világbajnoki verseny elmarad, mi is beszállhatunk” ─ idézte a PlanetF1 Marin szavait.  



Ami az új pályákat illeti, néhány napja Lewis Hamilton támogatta a felmerülő ötleteket, de ugyanakkor azt is szeretné, ha Dél-Afrika is a helyszínek között lenne. Most Fernando Alonso is megfogalmazta a véleményét ebben a témában.

„Láttam a hírekben Jerezt. Abban reménykedem, hogy két versenyünk is lesz Spanyolországban. Volt már ilyenre példa korábban Valenciával és Barcelonával és ez most is nagyon jó lenne az országunknak, valamint a rajongóknak, akik utazhatnának, hogy két versenyt láthassanak élőben. Remélhetőleg ez megtörténik” ─ mondta az Alpine spanyol pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: