DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sainz: Nem kívánhatnék jobb csapattársat

A tapasztalt, de mégis fiatal spanyol úgy érzi, a Ferrarinál tökéletes a csapattársi összhang közte és Charles Leclerc között. De vajon mit mondana, ha a bajnoki címért csatáznának egymás ellen?

2019 második felében, illetve a teljes 2020-as szezonban csak azt láthattuk, hogy a Scuderián belül nincs már meg az összhang a feltűnően kegyvesztett Sebastian Vettel és az ifjú titán, Charles Leclerc között. Idén váratlanul nagy vetélytársra talált a kétszeres futamgyőztes monacói pilóta, a szakemberek nem is számítottak arra előzetesen, hogy Carlos Sainz egyáltalán harcban lesz vele.

Igaz, alapvetően befolyásolja kettejük kapcsolatát, hogy a világbajnoki címre továbbra sincs semmi esélye a vörösöknek, futamgyőzelemre is csak hébe-hóba, például Monacóban, vagy Silverstone-ban akadt sansz. Jelenleg azonban annyira jóban van a két pilóta, hogy szabadidejük egy nagy szeletét is együtt töltik.

„Hogy milyen a viszonyom Charles-lal? Csodálatos, nem is kívánhatnék jobbat. Rengeteg időt töltünk együtt a pályán kívül is. Szerintem fontos a gárda dinamikájával kapcsolatban, hogy személyesen mi ketten is jól kijöjjünk és a Ferrarinál jelenleg kétségtelenül ez a helyzet” – ecsetelte véleményét Sainz az Esquire hasábjain.

Eddig minden a legszebb, de ha mindketten a bajnoki címért mennének, akkor is maradna a harmónia?


„Rengeteg dolgot csinálunk közösen, például sakkozunk, teniszezünk, golfozunk és így tovább. Igen, akkoriban, amikor meghoztam a döntést, hogy elhagyom a McLarent a Ferrariért, sokan meglepődtek. De számomra óriási mérföldkő volt az életemben, egy igazi álmom vált valóra ezzel, hogy ideszerződtem.”

„Nagyon fontos döntést hoztam meg akkor a karrierem szempontjából, mindenkinek az az álma, hogy előbb-utóbb a Ferrari pilótája legyen. Huszonhat évesen elértem ezt az életcélomat, azóta pedig megváltozott az életem. Igyekszem a legjobbamat adni és a csapatot újra a csúcsra segíteni.”

„Amikor kicsi voltam, Fernando Alonsót figyeltem a TV-ben, ahogy megnyerte a világbajnoki címeit a Renault-val. Arról álmodoztam tíz éves koromban, hogy én is Formula-1-es pilóta lehessek. Most pedig Alonso az egyik közvetlen riválisom, ez elképesztő” – tette hozzá Carlos Sainz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: