DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Verstappen: Apám nem engedett versenyezni

A holland pilótának jelenleg komoly esélye van arra, hogy megszerezze a világbajnoki címet, kezdetben viszont édesapja nem támogatta őt abban, hogy a versenyzésre adja a fejét.

Max Verstappen 2015-ben robbant be a Formula-1-be, fiatal korával és kivételes tehetségével pedig könnyen a figyelem középpontjába került szinte a kezdetektől fogva. A Red Bull pilótájára már a vezetékneve miatt is sokan felkapták a fejüket, hiszen édesapja, Jos Verstappen annak idején szintén F1-es pilóta volt.

Az idősebb Verstappen nemrégiben beszélt arról is, hogyan tanította meg fiát a keményebb manőverekre, így ennek fényében igazán érdekesen hangzott Max legújabb nyilatkozata, melyben arról beszélt, hogy az apja eleinte nem akarta, hogy túl korán váljon belőle autóversenyző.  

„Valójában az egész az én döntésem volt. Miután elmentem a gokart pályára és láttam egy fiatalabb gyereket vezetni, felhívtam apámat, aki akkoriban Kanadában volt az F1 miatt. Azt mondtam neki, hogy szeretnék én is vezetni. Kezdetben nemet mondott. Azt akarta, hogy várjak még két évet, de fél évvel később, négy és fél évesen mégis elkezdtem gokartozni” idézte Verstappent a PlanetF1.



A holland versenyző már az utánpótlás szériákban is nála idősebb pilóták ellen küzdött, de saját bevallása szerint ez soha nem zavarta.

„Őszintén mondom, nem gondoltam a koromra. Mindig olyan kategóriákban versenyeztem, ahol én voltam a legfiatalabb. Olyan srácok ellen versenyeztem, akik két-három évvel idősebbek voltak, vagy még annál is idősebbek. Különösen az utolsó gokartos évemben. 16 éves voltam, és 20-as éveik végén járó, sőt néha 35 éves pilóták ellen mentem.”

„Őket a gyáriak fizették, hogy ott maradjanak, Szóval nem éreztem magam kívül a komfortzónámon, amikor elkezdtem az F1-ben. Úgy voltam vele, hogy ezt már megszoktam. Persze korábban nem versenyeztem ezen a szinten, de soha nem gondolkodtam ilyesmin, egyszerűen csak nagyon boldog voltam, hogy ott lehetek, és megpróbálhatom a legjobb eredményeket elérni” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: