DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Williams nem tett ajánlatot Schumachernek

Elismerően beszélt korábban Mick Schumacherről Jost Capito, akkor úgy gondolta, szívesen látná a németet a grove-i alakulatnál. A csapatfőnök most leszögezte, szó sem esett konkrétumokról.

Michael Schumacher fia az idei szezonban kezdte meg F1-es pályafutását, miután tavaly megnyerte a Formula-2-es szériát. A Ferrari tehetségeként 2021-re a Haas csapatánál kapott lehetőséget, a látottak pedig eléggé meggyőzték a Williams szakemberét, aki nemrégiben úgy gondolta, hogy a fiatal német versenyző igazán kiváló munkát végez.

Akkor szóba került az is, hogy örülne annak, ha egyszer a Williamsnél üdvözölhetnék őt, ám szerinte a sajtó kissé félreértette a szavait.



„Azt kérdezték, mit gondolok Mickről, talán azért, mert mindketten németek vagyunk. Szerintem nagyszerű munkát végez, ezt pedig Günther is megerősítheti. Egyre jobb és jobb lesz. Nagyon magabiztos, keményen dolgozik, és úgy látom, hogy egy kedves srác, ezért megkérdezték tőlem, hogy elég jó-e ahhoz, hogy egy győztes csapatban legyen. Azt mondtam, hogy mindenképpen esélyt kell kapnia arra, hogy egy olyan autóban üljön, amelyikkel győzni tud” ─ idézte Capito szavait a PlanetF1.

Capito elmondása alapján az emberek talán túl nagy jelentőséget tulajdonítottak a szavainak, annak viszont örül, hogy a Williamsre sokan úgy gondoltak, mint egy jövőbeli győztes autóra.

„A média azt mondta, hogy igen, nyitva van az ajtó nálunk a számára. Nagyon boldog vagyok, és igazán megtisztelő, hogy amikor egy győztes autóról beszélek, akkor az emberek a Williamsre gondolnak” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: