DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

McLaren: Ezért szerződtettük Ricciardót

Monzában még némileg váratlanul ért mindenkit Daniel Ricciardo futamgyőzelme, ám azóta kezdi bizonyítani csapatának is, hogy végre érzi az autót, formába lendül, szállítja az eredményeket.

Csapatfőnöke szerint az Egyesült Államok Nagydíján mutatott teljesítménye volt az eddigi legjobb az ausztráltól, amióta csatlakozott a wokingi istállóhoz. A jól sikerült időmérő edzést egy még biztatóbb futam követte, most már nem mondható, hogy egyszeri, kicsúszott eredmény volt a monzai futamgyőzelem.

„Egyértelműen nagyon erős hétvégét zárt Daniel Austinban. Azt kell mondanom, hogy az olaszországi hétvégét is beleszámolva, valószínűleg a legerősebb teljesítményt most nyújtotta az elmúlt hétvégén. Amióta a McLarennél van, biztosan, ez a pálya ráadásul rengeteg különböző típusú kanyarból tevődik össze” – idézi Andreas Seidlt a RacingNews365.com szakportál.

Most már érzi a McLaren, hogy megérte Ricciardóra lecsapniuk


„Nagyon boldoggá tesz, amilyen vezetést előhúzott az egész hétvégén. Nagyszerűen tartotta maga mögött Carlos Sainzot is és remekül állta a folyamatos nyomást az egész versenyen. Újra megbizonyosodhattunk arról, hogy a nyári szünet óta folyamatosan javul és javul, egyre inkább összeszokik az autóval.”

„Még mindig nem gondolja azt, hogy a legtökéletesebben ráérzett volna az autóra, de minél több időt, minél több kört vezet a McLarennel, természetes, hogy nő az önbizalma, ez pedig mindenkinek biztató. Egyre többször jelentkezik olyan erős teljesítménnyel, amivel bizonyítja, miért akartuk annyira megszerezni őt a McLarenhez” – tette hozzá Seidl.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: