DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Verstappen: Nem fogunk együtt vacsorázni, de…

A feszült pillanatok ellenére úgy érzi a világbajnoki pontversenyt vezető holland Red Bull-os, hogy alapvetően eddig normál keretek között maradt a rivalizálása Lewis Hamiltonnal az F1-ben.

Az elmúlt évek legkiélezettebb világbajnoki harcát láthatjuk 2021-ben a Formula-1-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton, valamint csapataik, a Red Bull és a Mercedes között. A versenyfutásban már több fordulat is történt, öt fordulóval a szezon vége előtt pedig a holland vezet 12 ponttal a címvédő előtt. Sokan már olyan legendás rivalizálásokhoz hasonlítják Verstappen és Hamilton harcát, mint amilyen Alain Prosté és Ayrton Sennáé volt, maga a vb-éllovas azonban úgy látja, az ütközéseik ellenére is normál keretek között maradt a viszonyuk:

verstappen-hamilton-austin-press-2021-redbull



„Jó. Úgy értem, olyanok vagyunk, amilyeneknek a vetélytársaknak lenniük is kell” – felelte Verstappen a Hamiltonnal való párharcára és kapcsolatára vonatkozó kérdésre a The Gentlemen’s Journal által készített interjúban. „Nem igazán fogunk együtt vacsorázni, de ez rendben van. Megvan bennünk ez a versenyszellem és mindig próbáljuk legyőzni egymást a pályán, ugyanakkor igyekszünk tisztelni a másikat a pályán kívül is. Eddig volt néhány feszült pillanat, de összességében minden rendben volt.”

A szoros világbajnoki küzdelem és a vitás incidensek természetesen nagy médiafelhajtással jártak, Verstappen azonban igyekszik mindezeket kizárni, különösen a nagydíjhétvégék közötti időkben, amikor megpróbálja távol tartani magát az F1-es történésektől.

„Tudom, mit kell csinálnom a Formula-1-ben és a csapaton belül, és nem igazán érdekel az összes többi ezt övező sztori” – mondta el a Red Bull pilótája. „Nem akarok figyelemmel kísérni őket, nem akarom, hogy az üzenőfalamon lássam őket. Csak a családommal és a barátokkal töltött időre koncentrálok, amikor otthon vagyok. Ha felmegyek a közösségi oldalakra, nem akarok versenyautót látni. Nem befolyásolja azt, amit a versenyhétvégén a pályán csinálok, nincs hatással a teljesítményre, úgyhogy csak időpocsékolás lenne. Jobban szeretem a szabadidőmet a családommal és a barátaimmal tölteni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: