DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg: A csapatoknak fura ízlésük van

Nem ért egyet az F1-es istállók választásaival Nico Hülkenberg. A német pilóta úgy gondolja már nem lesz több esélye arra, hogy ülést kapjon, a csapatok döntéseit pedig elég rossznak gondolja.

Bár sokáig reménykedett benne, 2022-ben sem lesz ott a rajtrácson a németek korábbi Formula-1-es pilótája. Hülkenberg a tavalyi esztendőben ugyan három versenyhétvégén is szerepelhetett, de mindössze beugróként számítottak a szolgálataira. Azt már korábban elismerte, hogy az ő ideje valószínűleg lejárt, a hírek alapján viszont sikerült új kihívást találnia magának az IndyCar sorozatban.

A 34 esztendős versenyző szerint az F1-es istállók sokszor hoznak rossz döntéseket, ami számára több okból is csalódást keltő.



„Reálisnak kell lennem, ez a vonat nekem valószínűleg már elment, különösen a jelenlegi helyzetet tekintve. Ez van. Nyilvánvalóan versenyzőként részese vagy a döntési folyamatnak, de ezt alapvetően a csapatok hozzák meg, néhány istállónak pedig megkérdőjelezhető az ízlése vagy a döntéshozatala! Érdekes ez, mert szerintem az első 10, vagy 12 pilóta igazán magas színvonalat hoz, viszont a többiek már nem tudnak olyan szinten lenni, mint korábban. Más tényezők is közrejátszanak, de innen nézve kicsit szomorú és kiábrándító ezt látni” – idézte Hülkenberg szavait a PlanetF1.

A Mercedes Michael Schumacher visszavonulása után Lewis Hamiltont szerződtette 2013-ra, de amennyiben másképp alakultak volna a dolgok, akkor Hülkenberg lett volna a B-terv, sőt az előző évben a Red Bullal is szóba hozták. Bár sosem jött ki a lépés számára, igyekszik egy jó kalandként visszatekinteni a pályafutása korábbi szakaszára.

„Mindig vannak dolgok, amiket jobban is lehetett volna csinálni, de az utólagos gondolkodás nem vall rám. Nem szoktam sokáig rágódni az ilyesmin. Természetesen volt olyan, amit másképp is csinálhattam volna, főként a pályafutásom elején, más helyzetek felé terelhettem volna a dolgokat. Mindenesetre tanultam ezekből. Hogy őszinte legyek, nem sok dolgot bántam meg és nagyon jól éreztem magam” – tette hozzá.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: