DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner: Önbizalomra van szükségünk

Kiváló formában vannak a Red Bull pilótái, Max Verstappen vezeti a pontversenyt, Sergio Perez pedig zsinórban második alkalommal állhatott dobogóra. Christian Horner szerint az önbizalom a kulcs.

Kiváló helyzetben van az osztrák istálló, hiszen holland versenyzőjük növelte előnyét a pontversenyben és a konstruktőrök között is közel vannak a Mercedeshez. Mindkét világbajnoki címet szeretnék megszerezni, ehhez viszont Verstappen és Perez részéről is jó teljesítményre lesz szükség.

A mexikóinak voltak gondjai az idei szezonban, ám az utóbbi időben úgy tűnik eléggé elkapta a fonalat, ezt pedig a csapatfőnök is kiemelte.



„Az elmúlt néhány versenyen már megvolt az önbizalma, Monzában és Szocsiban is erős volt és mindkétszer dobogóra kellett volna állnia. Isztambulban és az elmúlt hétvégén is ugyanezt láthattuk tőle, szóval szerintem ez tényleg csak az önbizalomról szól. Szükségünk van arra, hogy így teljesítsen az évnek ebben a szakaszában” ─ idézte Horner szavait a PlanetF1.

Bár Perez elég hullámzó teljesítményt nyújtott ebben az esztendőben, Horner szerint minden adott a jó folytatáshoz.

„Azt hiszem, sikerült megtalálnunk a számára megfelelő beállításokat, és egy kicsit jobban optimalizálnunk az autót a stílusára. Fontos hétvégék következnek, szóval szükségünk van rá, hogy azt csinálja, amit legutóbb is tett” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: