DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Norris számára ijesztő volt az első körös csata

Lando Norris félelmetesnek írta le az első körös csatázását csapattársával, Daniel Ricciardóval és a ferraris Carlos Sainzcal. A fiatal brit csalódott volt az USA Nagydíj leintését követően.

A McLaren ifjú pilótája a hetedik helyről vágott neki a vasárnapi USA Nagydíjnak, majd rögtön a rajtot követően Charles Leclerc, Daniel Ricciardo és Carlos Sainz nyomába eredt. A pálya 12-es kanyarához közeledve, rövid időre megelőzte csapattársát és a spanyolt, végül azonban inkább kihátrált. Mint mondta, ez egy szívszorító pillanat volt a számára.

„Kész káosz volt az első kör és eléggé megijedtem, amikor hárman haladtunk egymás mellett. Tudtam, hogy Daniel kívül autózik, de mivel Charles előttem volt, nagyon óvatosnak kellett lennem, mert ha túl későn fékezek, belerohanok. A szög, amelyben megközelítettem a kanyart, épp az volt, amiben Charles is haladt, és mivel egy kicsit megcsúsztam, nem tudtam véghezvinni a tervezett manővert. Kár érte” – magyarázta Norris.

Hosszú és idegőrlő verseny következett a brit számára, aki Valtteri Bottassal szemben is elveszítette pozícióját, így végül a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló.



„Ez egy kemény és hosszú verseny volt, de túl sokat nem igazán tehettünk. Pedig olykor elhittem, hogy jobb a tempónk… Charles körülbelül 20 másodpercre volt tőlem, ami egyértelművé teszi, hogy ezen a futamon a Ferrari volt a gyorsabb. Sajnálom, hogy nem tehettem többet, de néha van ilyen” – mondta csalódottan a fiatal mclarenes.

A konstruktőri bajnokság harmadik helyéért vívott csatában vasárnap a Ferrari 3,5 pontra csökkentette hátrányát a McLarennel szemben. Norris úgy véli, a két csapat közötti versengés továbbra is folytatódni fog, de nagyon hullámzó lesz.

„Nem tudhatjuk, hogy a másik csapat mennyire spórol vagy épp mivel próbálkozik, de egy biztos: mindenki a szabályok mentén haladva játssza a saját játszmáit” – részletezte. „Egy kicsit hasonlít a helyzetünk a jojó-effektushoz… néha utolérjük a Ferrarit, majd ők hagynak le minket, és így tovább. Akárhogy is, amikor kihozzuk magunkból a legjobbat, még akkor is túl kicsi a teljesítménybeli különbség. Olyankor is csupán néhány tizeddel vagyunk előrébb, előznünk pedig kifejezetten nehéz” – foglalta össze gondolatait a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: