Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 24. hétfő
F1

McLaren: Most mi vagyunk a vadászok

A McLaren és a Ferrari szombati összecsapását a maranellóiak nyerték, de sem Daniel Ricciardo, sem Lando Norris nem temetné még az esélyeiket. Elsősorban Carlos Sainzot vették célba.

Ez a szezon javarészt a Red Bull és a Mercedes kiélezett küzdelméről szól az első helyért, de a konstruktőri dobogó legalsó fokáért legalább ekkora csata zajlik. A McLaren és a Ferrari között is megy az adok-kapok, most éppen a vörösök fölényével. Az USA Nagydíj időmérőjén Charles Leclerc és Carlos Sainz is a wokingiak előtt végzett, ami a monacói szerint komoly meglepetésként érte őket.

Éppígy vakarta a fejét a McLaren-duó is mögöttük, ők is fordított erőviszonyokra készültek. Daniel Ricciardo és Lando Norris sem volt elégedett a kvalifikációs teljesítményével, de nem tettek le arról, hogy elkapják az ellenfeleiket. A fiatal brit, aki nem hozta a legjobb formáját, nem gondolja, hogy hátraestek volna.

„Igazából arra számítottunk, hogy a Ferrarik előtt leszünk. Nagyot léptek előre tegnaphoz képest. Nem hiszem, hogy mi reméltünk volna túl sokat tegnap, csak ők ugrottak egy nagyot. Mi ettől még versenyképesek vagyunk, nem vagyunk rosszak, de ők egyszerűen gyorsabbak” – nyilatkozta az időmérő után Norris, aki ezúttal is kritikus volt önmagával. „Nem volt egy egyszerű nap, de nem érzem, hogy túl rossz lett volna. Hibáztam néhányat, az utolsó kanyarban szétfőztem a gumikat. Ott talán vesztettem néhány pozíciót, de ez megesik, holnap korrigálom.”Nem gondolja, hogy könnyű lesz visszavágni a Ferrarinak, de nem is pesszimista. „Jó autónk van, csak a Ferrari ma kicsit előrébb volt. Nem négy-öt tizedről van szó, csak egy kicsiről. Szerintem van esélyünk, különösen Carlos ellen a lágyakon. De a lágy sem egy rossz gumi, szóval ne várjunk semmi sokkolót, nem volt ez egy borzalmas döntés részükről. Szerintem az első etap első felében előnyben lesz, de hosszabb távon remélhetőleg megverjük őket.”

Csapattársához hasonlóan Ricciardo sem a legszebb jelzőkkel illette a kvalifikációját, de még így sem érzi távolinak az olaszokat. „Talán a Q1-es volt a legjobb köröm. Akkor éreztem magam a legkényelmesebben. A közepes keverék nem volt annyira jó. Kicsit kockázatos volt, örülök neki, hogy ezeken kezdhetem a versenyt, de egy körön nem éreztem megfelelőnek. A Q3-ban a lágyakon már jobb volt. Carlos nagyon közel volt, amikor ilyen kicsi a különbség, akkor az egyértelműen elérhető. Charles talán két tizeddel volt előrébb, az már nem hiszem, hogy megvolt bennünk a Q3-ban. Nyilvánvalóan mi akarunk elöl lenni, de elég közel vagyunk ahhoz, hogy ne bátortalanodjunk el. Holnap mi leszünk a vadászok” – foglalta össze az időmérőt az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: