DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Leclerc kicsit jobban örült volna az 5. helynek

Újabb remek időmérőt teljesített a Ferrari, Charles Leclerc vezetésével a duó az 5-6. helyen zárt, a McLarenek előtt. Érdekes módon mégis a monacói szenvedett többet.

Egyáltalán nem várhatják rossz helyről a rajtot a maranellóiak: ugyan csak az ötödik és a hatodik leggyorsabb időt futották, Valtteri Bottas öthelyes rajtbüntetése révén mind Charles Leclerc, mind Carlos Sainz előrébb léphet egy pozíciót. A vörösök a McLarennel karöltve eddig egész hétvégén lőtávolban voltak, és ezzel az időmérős eredménnyel abszolút nem is elégedetlenek.

Leclerc talán kicsit, hiszen Bottastól a pálya kedvezőtlenebb oldalát örökölte meg, viszont mindent összevetve remeknek érzi a szombatot. „Nagyon elégedett vagyok a mai nappal. Igaz, már az ötödik helynek is örültem, a negyedik helyről kevesebb a tapadás, de rendben, elfogadom. Nagyszerű napunk volt, nem volt egyszerű, de kiválóan zárult. A harmadik szabadedzésen nem éreztem túl magabiztosnak magam az autóban, a második etapban el is vesztettem a hátulját. De az időmérőre visszanyertem az önbizalmamat, és sikerült összeraknom az utolsó kört” – nyilatkozta a monacói a kvalifikáció után.



Elárulta, az időmérője nem épp úgy alakult, ahogy tervezte, csapattársával ellentétben legalábbis nem tudta végigvinni azt, amit a Ferrari tervezett stratégiailag. „A Q1-ben szenvedtem egy kicsit. Korán feltettük a közepes keveréket, hogy aztán a lágyakon fejezzük be. Carlos magabiztosabb volt, ő a második próbálkozását is meg tudta csinálni a közepessel. Nekem ez csak a Q2-ben sikerült, akkor viszont nagyon jól összeraktam a kört.”

Nemcsak a fejlődés, hanem a McLarenek legyőzése miatt is mosolyoghat a Ferrari párosa. Leclerc szerint nem számítottak arra, hogy végül az ő kettősük kerül ki győztesen a csapatok összecsapásából. „Meglepődtünk, mert azt vártuk, hogy a McLaren erősebb lesz nálunk. Egyelőre nem ez a helyzet. Ettől még szükségünk van egy jó versenyre holnap, de mindenképpen meglepetés, hogy az időmérőn előttük voltunk” – kommentálta a monacói, aki előrefelé is nézelődhet, hiszen ott a két Red Bull és Lewis Hamilton még akármit is kezdhet egymással. „Meglátjuk, soha ne mondd, hogy soha. Normál körülmények között kihívás lenne felvenni velük a versenyt” – próbált realista maradni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: