DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Honda rendkívül elégedett az újabb sikerrel

Úgy tűnik, a Mercedes még az újabb, frissített motorokkal sem tud döntő fölényre szert tenni. Max Verstappen a Red Bull-Hondával erőből le tudta győzni Hamiltont, a japán gyártó idén tényleg remekel.

A pole-pozíció megszerzése sem sikerülhetett volna a tavalyhoz képest tényleg óriásit előrelépő Honda-erőforrás nélkül, a versenyen pedig szintén nem mutatkozott gyengének és sebezhetőnek a két Red Bull, még az egyenesekben sem. Előzetesen úgy gondolták a szakemberek, Austinban a Mercedes lehet előnyben, de ismét „idegenben” tudott nyerni Max Verstappen.

„Max a pole-pozícióból tudott győzni, Checo (Perez) pedig szintén dobogóra állhatott, ez az első és harmadik hely megint egy nagy siker a Honda és a Red Bull Racing számára. Egymás után másodszor áll két pilótánk is a dobogón. Ezúttal a Honda felirat helyett az Amerikában ismertebb Acura brandet használtuk” – ecsetelte véleményét Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója.

verstappen-gyozelem-redbull-austin-2021

Győzelem, dupla dobogó, háromszoros pontszerzés a Hondától


„Max korábbi kerékcserés stratégiájával sikerült Hamilton elé kerülni és bár ellenfelünk a hajrában a frissebb abroncsokkal nagyon megközelített, Verstappen egészen kitűnően vezetett, kiválóan osztotta be a gumijait és az előnyét. Checo szintén nagyon gyors volt egész hétvégén, nagyon fontos, hogy zsinórban másodszor is az első háromban végzett, ezzel segítve a Red Bullt a konstruktőri bajnokságban.”

„Egymás után másodszor jutott a Q3-ba szombaton Yuki Tsunoda is, a Magyar Nagydíj után pedig végre újra összejött neki a pontszerzés, reméljük, megőrzi jó formáját az év végéig. Sajnos Pierre Gasly hiába volt gyors az egész hétvégén, egy felfüggesztési hiba miatt kiállni kényszerült. Legközelebb Sergio Perez hazájába, Mexikóba látogatunk, már csak öt verseny maradt hátra. A szezon végéig kiélezett, kőkemény küzdelemre készülünk, mindent bele fogunk adni, hogy a legjobb eredményt érhessük el minden pályán” – tekintett előre a japán szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: